AIK-seger på Friends

12 juli, 2014 |

AIK vann med något för stora siffror

Det blev 3-0 till AIK efter dagens match på Friends Arena. AIK var det bättre laget men siffrorna var något för stora för att vara rättvisande.

Hemmalaget öppnade hårt första kvarten men hade svårt att komma genom KFF:s backlinje. Första chansen för Kalmar FF kom i den 14 minuten när David Elm fick ett fint nicklägen men inte riktigt fick huvudet på bollen.

Minuten därefter var det dags för AIK när Borges fick på ett skott som Cramer släppte retur på och Markkanen missade öppet mål. Tre minuter senare var det åter dags för Borges som den här gången träffade ribban, returen nickade han rakt på Cramer och andra returen räddades på mållinjen av Solheim.

1-0 skulle dock komma i den 24:e minuten när Nabil Bahoui drog på ett distansskott en bit in på Kalmars planhalva som helt ställde Cramer och seglade in i högre krysset.

Kalmar FF jagade en kvittering och närmst under första halvlek kom Jonathan Ring som på övertid tog sig emmellan AIK:s backar och sköt mot högra stolproten men Carlgren i AIK-målet hann ner och plockade bollen.

KFF fickk en bra start på andra halvlek och redan innan tre minuter var spelade hade Måns Söderqvist tagit sig fram i två bra lägen. Istället för en kvittering kom ett AIK-mål i den 51:a som en chock.

Kalmar jagade reducering och i den 69:e var det riktigt nära sedan nyinbytte Sebastian Andersson fick på en riktigt bra nick som Carlgren kanonräddade.

Trots en bra fotbollsmatch i högt tempo och många målchanser mellan två offensiva lag så blev det ett onödigt tumultartat slut och efter avbrottet som följde kunde Ibrahim Moro fastställa slutresultatet till 3-0.

Med två varningar och en utvisning saknar nu Kalmar FF Emin Nouri, Jonathan Ring och David Elm inför lördagens toppmöte med Malmö FF hemma på Guldfågeln Arena. Hasse Eklund har dock med all säkerhet något Ess i rockärmen som kommer att öppna upp för en ny offensiv.

Hasse Eklund efter dagens match
– Det här var ju en toppmatch som jg hoppats att vi skulle få med oss poäng från. Tyvärr blev det inte så, AIK var ett starkt lag och när dom får ledningen så är dom tunga att möta. Vi lyckades helt enkelt inte skapa tillräckligt heta chanser för att störa dom i dag.