Årets första matchläger

25 januari, 2012 |

På onsdagen startade resan mot La Manga och träningsturneringen Copa del Sol

På onsdagen startade resan mot La Manga och träningsturneringen Copa del Sol

Vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen satte sig 23 spelare, 5 ledare samt klubbchefen Svante Samuelsson på bussen med första anhalt Köpenhamn. Där väntar övernattning på hotell intill Kastrup innan man tidigt torsdag morgon går på planet mot den spanska sydkusten och Alicante. Sedan väntar bussresa drygt en timme till La Manga Club och Los Belones, en resortanläggning känd för sina tre golfbanor och sin sportanläggning där Kalmar FF:s A-lag kommer att genomföra årets läger och deltagande i Copa del Sol.

För Kalmar FF blir det andra gången man ställer upp i träningsturneringen Copa del Sol och senast var 2010 då laget slutade på en sjätteplats. Nu tar man sats på årets upplaga där Kalmar FF tillsammans med IFK Göteborg blir svenska inslag i turneringen. Kalmar FF inleder på söndag (29/1 19:00)) med match mot FC Köpenhamn och sedan väntar möte med Ålesunds FK kommande torsdag (2/2 13:00) och Trömsö IL kommande söndag (5/2 16:00).

– Det känns roligt att vi är med i turneringen igen, och inte minst intressant med tanke på att flera europeiska storlag även kommer deltaga, säger Kalmar FF:s lagledare Ola Ragnarsson som de senaste veckorna har jobbar med lagets reseplanering.

Och att Kalmar FF ställs mot nordiskt motstånd i de tre gruppspelsmatcherna ser Ola Ragnarsson som positivt.

– Självklart är det så. Det är alltid en fördel att möta nordiska lag så visst känns det som en bra lottning. 

Fram till första matchen på söndag och mötet med FC Köpenhamn kommer truppen att genomföra fyra stycken träningspass. Det första i morgon eftermiddag följt av ett dubellpass på fredag och ett matchförberedande pass på lördag.

Årets upplaga av Copa del Sol spelas under perioden 28 januari-7 februari. Totalt deltar 12 lag fördelade i två grupper och varje lag spelas tre matcher. Den ena gruppen spelas i Benidorm och den andra i La Manga. Vinnarna i respektive grupp möts i en final som kommer att spelas i La Manga.

Annons