Avancemang i cupen

27 juni, 2010 |

Kalmar FF slog Göteborg i åttondelen

Kalmar FF dominerade kvällens åttondelsfinal i Svenska Cupen fullständigt fram till den 78:e minuten då Emin Nouri åkte på en utvisning.

Kalmar FF tog ledningen redan i den 8:e minuten genom Ricardo Santos, IFK replikerade dock snabbt och i den 14:e minuten kunde Tobias Hysén kvittera. KFF svarade lika snabbt och återtog ledningen i den 17:e genom Erik Israelsson och innan halvleken var slut kunde Ricardo dryga ut till 3-1.

KFF skapade mängder med chanser men när Emin fick se det röda kortet efter två gula i den 78:e kom IFK tillbaka och kunde både reducera och på övertid fick man in kvitteringen.

Inför förlängningen bytte Nanne in Marcel och det visade sig vara ett lyckodrag. Med endast 1,5 minuter kvar av matchen slog Marcel in 4-3 målet som innebar avancemanget för Kalmar FF som nu får möta Gefle IF i kvartsfinal hemma på Fredriksskans.

Matchfakta och Nannes kommentar hittar du här.