Bohmans fullträff gav finalplats

5 mars, 2011 |

Kalmar FF:s Oliver Bohman målskytt när Småland tog sig till final i Cup Byggnads

Smålands distriktlag P17/94 är klart för final i årets upplaga av distriktspojkturneringen Cup Byggnads. I lördagens semifinal mot regerande mästarna Stockholm vann Småland med 2-1 i Elmiahallen i Jönköping.

– Vi gjorde det sjukt bra, framförallt i första halvlek. Stockholm var ju lite av favoriter men vi var grymt taggade och gav dem en rejäl match, säger Oliver Bohman.

Stockholm fick en drömöppning på matchen och kunde göra 1-0 på straff redan efter 10 minuters spel. Men Småland replikerande omgående genom Östers IF:s Elias Todevski som kunde kvittera i anfallet efteråt.

Smålands segermål föll i mitten på första halvlek och kom från Kalmar FF:s Oliver Bohman som blev fint assisterad av klubbkamraten Anton Agebjörn. Agebjörn, som spelade hela matchen, fick bollen ute på vänsterkanten, drog sin back och spelade snett-inåt-bakåt till en framrusande Bohman som drog upp bollen i nättaket.

– En underbar känsla att få göra mål i en sådan här match. Vi spelade lite sämre i andra halvlek och var väldigt tillbakapressade när Stockholm jagade ett mål, konstaterar Bohman.

Totalt fanns sju spelare från Kalmar FF med i den småländska 18-mannatruppen. Fyra av dessa fick speltid av förbundskaptenen Ingvar Bjärsmyr. Anton Agebjörn och Melker Hallberg spelade hela matchen och målskytten Oliver Bohman blev utbytt i andra halvlek. Viktor Olofsson kom in i slutet på matchen. Målvakten Oskar Söderberg, Dennis Andersson och Victor Nilsson satt hela matchen på bänken.

I den andra semifinalen möts Västerbotten och Skåne. En match som spelas 9 mars i Gammliavallen i Umeå. Vilket lag som Småland ställs mot i finalen verkar inte spela någon större roll för KFF-mittfältaren.

– Jag tror vi har goda chanser oavsett motstånd i finalen. Västerbotten vet jag inget om, men Skåne har vi mött innan och de har vi en god chans mot, avslutar Oliver Bohman.

Finalen i Cup Byggnads spelas 6 juli under elitpojklägret i Halmstad.