Calle tog KFF till kvartsfinal i Svenska Cupen

5 mars, 2016 |

Kalmar FF vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen

Kalmar FF besegrade IF Elfsborg på bortaplan med 1-0, stor matchvinnare blev Calle Johansson med sitt först mål i A-lagströjan – ett mål som tog KFF vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Det var ett initiativrikt Kalmar FF som gick ut på Borås Arena och mötte Elfsborg på lördagseftermiddagen. Kalmar stod upp bra i den första halvleken och vid flera tillfällen hade KFF också möjligheten att ta ledningen men Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard kunde avstyra såväl Marcus Antonssons som Jonathan Rings avslut.

Elfsborg var inte ofarliga i sitt omställningsspel och ställde Kalmars försvarslinje på prov ett par gånger men varje gång kunde KFF-defensiven gå vinnande ur situationerna utan att Ole Söderberg behövde ingripa.

I den andra halvleken hade KFF på nytt ett jätteläge att ta ledningen när Jonathan Ring blev helt fri med Elfsborgsmålvakten men Ellegaard gör på nytt en fin räddning.

För Kalmars del skulle ett poäng räcka för avancemang ur gruppen medan Elfsborg var tvungna att vinna. Med tio minuter kvar av matchen börjar Elfsborg flytta upp mer folk i anfallen och ta lite större risker. Men någon anstormning från hemmalaget kom aldrig och istället var det KFF som kunde göra matchens enda mål när 17-årige inhopparen Calle Johansson nickar in Emin Nouris precisa inlägg.

1-0 borta mot IF Elfsborg betyder att Kalmar FF är vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen som gruppetta med maximala nio poäng på tre matcher.

Peter Swärdh efter matchen
– Jag är väldigt nöjd med hur vi agerar både försvars- och anfallsmässigt idag. Kan vi minimera våra tekniska misstag och bli lite mer precisa i vårt passningsspel kommer vi kunna skapa ännu mer målchanser.

Kvartsfinalerna kommer att spelas nästa helg 12-13 mars och vilket lag som Kalmar FF kommer få möta lottas direkt i Gomorron Sverige i SVT måndag morgon. De fyra bästa gruppettorna får hemmamatch och de lottas fritt mot resterande fyra gruppettorna. Det kommer även att lottas vilka kvartsfinalvinnare som får hemmaplan i semifinalen.