Cliftonville – Kalmar FF

5 juli, 2012 |

Förlust i Belfast

Kalmar FF spelade i kväll första kvalmatchen av två i kvalomgång ett till Europa League. För motståndet svarade nordirländska Cliftonville FC som bjöd på tufft motstånd för KFF.

Första halvleken var ett pärlband av frisparkar mot gästerna men bara Erik Israelsson fick syna det gula kortet när han i den 35:e spelminuten rev ner Cliftonvilles George McMullan. I slutet av halvleken hade KFF i alla fall den bästa chansen så långt i matchen genom Papa Diouf som sköt straxt utanför Ryan Brown:s målram.

Andra inleddes bättre av KFF bland annat med en fin kombination av Abiola Dauda och Papa Diouf som gav Erik Israelsson skottläge men Eriks volley gick straxt över ribban.

Runt den 60:e spelminuten hettade det till när Cliftonville hade en dubbelhörna där den första ledde fram till ett svettigt avslut av Martin Donnelly som räddades av Etrit Berisha.

Kalmar FF stod emot bra men i den 71:a spelminuten kunde Liam Boyce ge hemmalaget ledningen med 1-0 på ett fint skott i bortre gaveln. Det var ett mål som visade sig bli matchavgörande så nu hoppas vi på ett massivt läktarstöd på torsdag så att vi kan vända detta och ta oss vidare till andra kvalomgången.

Nanne Bergstrand efter kvällens match
– Det här känns som en onödig förlust men samtidigt så är det bara halvtid ännu. Jag tycker att vi har rätt bra kontroll på matchen när de gör 1-0 då vi släpper yta framför vår backlinje och bjuder på ett skottläge som sitter i bortre gaveln. Med tanke på det här resultatet så kan vi se fram mot en intressant match hemma på torsdag där ett avancemang är långt ifrån omöjligt men vi behöver ha ett betydligt bättre passningsspel än vad vi hade i den här matchen.

Biljetter till torsdagens returmatch köper du här.