”Det är hård kamp om platserna!”

23 februari, 2018 |

Senaste åren har Viktor Agardius varit en av Kalmar FF:s viktigaste spelare där han nu går in på sin 4:e säsong i föreningen. Vi tog ett snack med honom för att höra hur han ser på söndagens uppgift mot Trelleborgs FF och hur läget ser ut i gruppen inför säsongen. 

Viktor Agardius, nu på söndag väntar Trelleborgs FF i den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Hur tycker du läget är i gruppen?

Senaste åren har Viktor Agardius varit en av Kalmar FF:s viktigaste spelare där han nu går in på sin 4:e säsong i föreningen. Vi tog ett snack med honom för att höra hur han ser på söndagens uppgift mot Trelleborgs FF och hur läget ser ut i gruppen inför säsongen. 

Viktor Agardius, nu på söndag väntar Trelleborgs FF i den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Hur tycker du läget är i gruppen?
– Det är en god känsla i truppen trots att vi inte fick med oss tre poäng senast. Vi kommer gå in till matchen väl medvetna om att det är tuffare motstånd. Vårt försvarsspel kommer förmodligen ställas mer på prov än senast. Men vi kommer väl förberedda till matchen och ser fram emot uppgiften. 

Du fick spela mittback senast mot Åtvidabergs FF tillsammans med Viktor Elm. Hur går känslorna inför det positionsbytet?

– Jag gillar att spela mittback. Det blir en helt annan överblick från den positionen och jag kan vara med och styra spelet på ett annat sätt. Jag har spelat där både i Kristianstad och Mjällby vilket gör att det känns tryggt med positionsspelet. Vi får se var jag hamnar sen när säsongen sätter igång. Men jag har fått förklarat för mig att det kan bli att jag är med som alternativ både som mittback och vänsterback. 

Spelmässigt kändes det som att vi skapade tillräckligt mycket för att avgöra matchen senast. Vad sades i gruppen när ni sammanfattade matchen?
– Det var nio klara målchanser som vi borde kunnat förvalta bättre. Vi kände även att vi kunde varit ännu mer övertaliga än vad vi var spelmässigt. Då tänker jag framförallt på bolltempot i matchen. Vi borde kunnat spelat ut de ännu bättre och gjort det ännu jobbigare för de. Men det är fortfarande tidigt på säsongen och vi har en bit kvar. Vill dock lyfta fram att inställningen i gruppen var bra och vi visade på god moral. 

Målskyttet har gått lite tyngre senaste matcherna. Är det någonting som stör er?
– Det är ingenting som stör oss. Alla våra offensiva spelare vet att de kan göra mål. Vi känner ingen stress eller oro kring det. Det handlar om att fortsätta jobba hårt och göra det bra tillsammans. Då kommer målen till slut också. Det är ingenting jag är oroad över.  

Vad vet du om söndagens motståndare, Trelleborgs FF. 
– Vi har ganska bra koll på deras spelartrupp. De gjorde det bra i Superettan och kommer säkert stärkta med ett gott självförtroende till den här matchen. Jag vet att de har tappat några spelare och fått in lite nytt. Vi får se vad som väntar. Men vi vet om att det kommer bli en tuff motståndare. 

Vad skulle du säga är den största skillnaden på Kalmar FF i år och förra året?
– Vi har en bättre bredd i år i truppen där det är hårdare kamp om platserna. Jag känner att det finns en stor hunger bland spelarna i dagens trupp som vill mycket. Det tror jag även kommer synas från läktarplats under 2018. Alla ser fram emot en ny säsong och vill göra det bra tillsammans för Kalmar FF. 

Om vi tittar på vårsäsongen i fjol så hamnade vi i en tuff svacka som vi till slut kunde vända på. Har ni dragit lärdom någonting av den situationen vi hamnade i?
– Jag tror vi har lärt oss att det gäller att vara med från början när Allsvenskan sätter igång. Vi kom från en ganska tung försäsong där vi hade mycket skador vilket påverkade vår kontinuitet negativt. Nu är vi bättre förberedda och har klarat oss undan lindrigare från skador. Jag känner också att denna försäsongen gett oss en helt annan fysisk belastning. 

Om vi tittar på de positiva bitarna från i fjol så stod ni för en väldigt stark höstsäsong. Betyder det någonting för gruppen att ha med sig det in till en ny säsong?
– Som helhet var det så klart positivt att vi var kvar i allsvenskan. Nu går vi in till en ny säsong med nya möjligheter. Jag försöker att inte fokusera så mycket på det som varit. Det är det vi gör nu som är det viktiga. 

Annons