Douglas Bergqvist klar för Kalmar FF

23 mars, 2022 | Nyhet

Douglas Bergqvist återvänder till Kalmar FF och kommer närmast från spel i ukrainska klubben Tjornomorets FC.

Douglas Bergqvist
– Det är känns väldigt kul att komma tillbaka till Kalmar FF. Jag trivs bra med föreningen och det är en känsla av att återvända hem. Nu ser jag fram emot att få hjälpa grabbarna och laget. Henke är en jätteduktig tränare, många spelare är kvar från förra året och vi går in till en ny säsong med en positiv känsla. Målsättningen måste alltid vara att göra det bättre än ifjol och vi ska försöka klättra som vi alla vill.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Vi har tyvärr fortsatta skadeproblem på våra mittbackar. Det är något som förföljt oss över tid. Därför behöver vi säkerställa numerären i den positionen med att ta in ytterligare en mittback. I och med den tragiska situationen i Ukraina har FIFA gjort det möjligt för den enskilda spelaren att frysa sitt avtal och under en bestämd tidsperiod bli registrerad för en ny förening. Efter dialog internt med vår tränarstab har vi valt att gå vidare och signa Douglas Bergqvist fram till den 30 juni 2022, vilket är slutdatumet för den här typen av registrering enligt nuvarande premisser från FIFA. Valet föll på Douglas för att det är kort anpassningstid, både fotbollsmässigt och på det personliga planet. Dessutom vet vi att han kommer ha en stark drivkraft för den här gruppen.

Tillsammans med Douglas vill vi göra en insats för att stötta människorna i Ukraina. Skicka ditt bidrag till 123 631 26 64. Tack! 

Annons