Förlust i Ungern

15 juli, 2009 |

Trots en stark insats föll Kalmar FF med 2-0

Den ungerska publiken bjöd på ett kompakt stöd för hemmalaget och Debreceni Stadium kokade stundtals under matchen. Kalmar FF hade svårt att få till det under första halvlek men nollan var intakt i pausvilan.

I andra halvlek kom Kalmar FF ut som ett nytt lag och tog tag i spelet och chockade ungrarna med flera bra chanser. Målet kom dock aldrig och i den 76:e minuten kunde József Varga ge Debreceni ledningen efter ett mål som kom i en klart misstänkt offsideposition.

Kalmar FF jagade en kvittering men som en blixt från klar himmel slog Zoltán Kiss till i den 83:e spelminuten med ett kanonskott och fastställde slutresultatet, 2-0 till Debreceni.

Nu väntar allsvenskan och Brommapojkarna hemma på Fredriksskans på lördag innan returen mot Debreceni spelas på onsdag.

Ett snabbt mål i den matchen och visst är Kalmar FF med i matchen igen och kan ta sig förbi detta steg i jakten på avancemang i Champions League-kvalet!

Matchfakta och Nannes kommentar efter matchen från Ungern hittar du här.