Förlust mot AIK

21 september, 2024 | Nyhet

Kalmar FF tog emot AIK hemma på Guldfågeln Arena under lördagen. Det blev en tung förlust med 0-1 efter mål av Valakari.

Matchens första chans gick till hemmalaget som fick en frispark på offensiv planhalva. Jonathan Ring lyfte in bollen som nickades undan och hamnade hos Romario som fick på ett bra skott som Nordfeldt i AIK-målet fick sträcka ut och styra ut.

AIK skapade sitt första skott på mål i den 10:e minuten men Samuel Brolin kunde rädda enkelt. I den 16:e minuten bjuder Kalmar FF AIK på en målchans när man slarvar med bollen i uppspelsfasen och Celina avslutade men Samuel Brolin sträckte ut och gjorde en bra räddning.

Romario var återigen nära att ge hemmalaget ledningen i den 22:a minuten efter ett skott i efterspelet av en hörna men Nordfeldt gjorde återigen en svettig räddning. Han fick en tredje chans i den 27:e minuten men då gick skottet utanför.

Efter tre minuter av den andra halvleken kom matchens första mål efter ett inkast som Valakari nickade in till 0-1 för AIK.

I den 64:e minuten kom KFF fram i ett anfall genom Jonathan Ring som tog sig förbi sin försvarare och spelade in bollen till Max Svensson som inte fick ordning på avslutet.

Romario fick på ett skott i den 75:e minuten som gick i stolpen och i samma minut fick inhopparen Dion Krasniqi en jättemöjlighet att kvittera i den 75:e minuten men avslutet gick över. AIK får en målchans i den 76:e minuten när Pittas avslutar i straffområdet men Samuel Brolin kunde rädda den gången.
Matchen slutar med förlust för Kalmar FF med 0-1. Vi vill tacka alla rödvita supportrar som var på plats för att lyfta fram oss.

Nästa match för Kalmar FF spelas den 26/9 på Örjans Vall mot Halmstads BK. Boka in dig på Supporterunionens resa dit. All info som vanligt på kffsu.se.

Startelvan för Kalmar FF: Brolin- Jansson (ut 68) – Sjöstedt – Hallberg – Karlsson (ut 77)- Romario (ut 78) – Skrabb (ut 57) – Gojani- Ring – Islamovic – Svensson (ut 68)

Bänken: Kindberg, Gersbach, Inzoudine, Kujundzic, Ylätupa (in 78), Magashy (in 77), Jafarpour (in 68), Krasniqi (in 57), Jensen (in 68)

Text: Christoffer Karlström