Förlust mot Hammarby

4 augusti, 2024 | Nyhet

Under söndagen tog Kalmar FF emot Hammarby IF hemma på Guldfågeln Arena. Det blev en tung förlust med siffrorna 1-4.

KFF:s första chans kom i den 2:a minuten när man skapade matchens första hörna. På det efterföljande inlägget lyftes bollen in mot Vince Osuji som inte fick ordning på nicken. Gästernas första hörna kom i den 5:e minuten där bollen lyftes in efter en kort variant mot bortre stolpen men bollen gick ut till inspark. I den 7:e minuten fick gästerna ännu en chans men Johansson Schellas skott gick över.

I den 12:e minuten hade KFF en bra period där Jacob Trenskow drev bollen i en kontring, vände bort sin försvarare men Hahn i Hammarbymålet fick göra en bra räddning. Två minuter senare fick gästerna en frispark utanför straffområdet som Besara sköt precis över krysset.

Gästerna hade en del boll när klockan börade närma sig 20 minuter och KFF fick slita hårt i defensiven. Man kom till en del kontringslägen men bollen ville inte in. När klockan passerat 20 minuter fick KFF en hörna som blev för lång och gick ut till inkast.

Efter slarv från KFF bjöd man gästerna på en hörna i den 30:e minuten. Besara spelade igång en kort variant där Tekie gav gästerna ledningen med 0-1. I den 44:e minuten fick Johansson Schellas på ett bra skott utanför straffområdet som Samuel Brolin fick sträcka ut ordentligt på och gjorde en bra räddning. Samuel Brolin fick plocka ner ett inlägg med bara några sekunder kvar av den första halvleken.
När den andra halvleken var 5 minuter gammal skapade KFF ett fint anfall där Johan Karlsson var påpasslig efter Dino Islamovics skott men hans avslut täcktes bort. Två minuter senare fick KFF en hörna där bollen tillslut hamnade hos Jacob Trenskow som försökte placera in bollen i det bortre krysset men bollen smet precis utanför.

Gästerna skapade sin första chans i den andra halvleken iden 54:e minuten men Samuel Brolin gjorde en bra räddning. De fortsatte med ett högt bollinnehav och kunde trycka tillbaka KFF i perioder. Gästernas ytter Traore var pigg på sin vänsterkant och i den 57:e minuten fick han på ett farligt skott men Samuel Brolin slängde sig och räddade bollen från att leta sig in i krysset.

Hammarby skulle utöka sin ledning till 0-2 i den 62:a minuten genom Pinas efter att Besara hoppat över bollen. Toure var fortsatt pigg och ställde många frågor till KFF-försvaret med sina inspel mot straffområdet. Gästernas ledning skulle utökas till 0-3 i den 66:e minuten genom Erabi.

Kalmar FF skapade ett par målchanser efter gästernas mål där Rasmus Sjöstedt var väldigt nära att reducera efter att ha skarvat Melker Hallbergs inlägg. Dino Islamovic kom högst på hörnan men Hahn kunde rädda bollen.

I den 79:e minuten fick Gül bollen på högerkanten och sköt ett skott som gick precis utanför. Arash Jafarpour byttes in i den 80:e minuten och hade letat sig in i straffområdet och avlossade ett skott som vållade problem för Hammarbyförsvaret.

Lagkapten Simon Skrabb reducerade till 1-3 i den 83:e minuten med ett fint skott i vänstra krysset. KFF försökte få till ett tryck mot gästernas mål men hittade inte rätt i den sista delen. Istället var det gästernas Gül som utökade ledningen till 1-4 i den 92:a minuten. KFFs inhoppare Max Svensson fick en fin möjlighet att reducera men bollen smet precis utanför Hahns mål.

Kalmar FF förlorade matchen mot Hammarby med siffrorna 1-4 inför 9360 personer på Guldfågeln Arena. Tack till alla rödvita supportrar som var på plats för att lyfta fram oss idag.

Nästa match spelas mot IK Sirius på bortaplan den 11 augusti klockan 16:00. Supporterunionen anordnar resa dit så se till att boka in dig i bussen dit. All info på kffsu.se

Startelvan för Kalmar FF: BrolinKarlsson (ut 80) – Sjöstedt – Osuji – Gersbach (ut 69) Hallberg – Romario (ut 63) – SkrabbRing (ut 69) – Islamovic (ut 80) – Trenskow

Bänken: Kindberg – Råvik – Inzoudine – Jafarpour – Kujundzic (in 69) – Jensen (in 69) – Andersson – Svensson (in 63) – Ylätupa

Text: Christoffer Karlström