Förlust mot Hammarby

8 augusti, 2016 |

Kalmar FF förlorade på söndagen mötet med Hammarby med 2-1

Kalmar FF började matchen bra men likt senast mot Djurgården så var det Hammarby som tog ledningen. I den 27:e minuten fick Hammarby en hörna som slogs mot straffområdets bortre del. Inne i målområdet föll KFF:s Jonathan Ring i kamp med Erik Israelsson och domaren valde att blåsa straff – trots att bollen seglade flera meter över spelarnas huvuden, en straff som Kennedy säkert kunde placera in i mål.

I den andra halvleken fortsatte KFF att vara det bättre laget sett till bollinnehav och målchanser och när Romario kvitterade till 1-1 i den 49:e minuten kändes det som om KFF skulle få en trevlig eftermiddag i huvudstaden. Men strax efter målet kom istället avgörandet i matchen men det var Hammarby som drog det längsta strået när Johan Perssons skott styrdes via Viktor Elms häl in bakom Ole Söderberg.

KFF försökte att forcera på slutet men istället för ännu en kvittering så var det Hammarby som återigen fick chansen från straffpunkten, men förre KFF-spelaren Erik Israelssons straff gick i stolpen – och några mer målchanser blev det inte på Tele2 Arena.