Förlust mot Helsingborg

25 april, 2016 |

Kalmar FF förlorade hemmamatchen mot Helsingborgs IF med 2-3 efter att man haft ledningen med både 1-0 och 2-1.

Det var KFF som började matchen klart bäst och redan i den 12:e matchminuten hittade Marcus Antonsson ett läge från vänsterkanten där han kunde avancera in i straffområdet sedan snyggt placera upp bollen i bortre kryss.

Bara tre minuter senare så kunde dock HIF kvitterade genom Darijan Bojanic. Målet kom till efter att anfallaren blivit helt fri vid straffpunkten och kunde pricka in bollen bakom Ole Söderberg.

Men det skulle bli en målrik förstahalvlek på Guldfågeln för bara några minuter senare kunde Tobias Eriksson stöta in 2-1 till KFF via en HIF-försvarare.

Kalmar har bra koll på första halvlek så när HIF i den 35:e minuten återigen kvitterar KFF:s ledning till 2-2 känns det både lite lättvindigt och väldigt ologiskt.

KFF går till halvtidsvila med 2-2 efter att man stundtals dominerat spelet och haft bud på både ett tredje och fjärde mål.

I den andra halvleken tar Helsingborg över mer och mer av spelet medan KFF slarvar i passningsspelet. Och en kvart in i andra halvleken kommer bollen ut på högerkanten till Lalawele Atkora som får mycket tid på sig att prickskjuta in bollen till en lika ren Linus Hallenius som helt fri med Ole Söderberg avgör matchen med sitt 3-2-mål.