Första förlusten kom i Malmö

14 april, 2013 |

1-0 förlust och Romario ut på bår

Det var en tuff första halvlek på Swedbank Stadion där Stefan Johannesson fick dela ut inte mindre än sex gula kort varav fyra till MFF.

Det bjöds på en snabb omställningsfotboll där måmga av varningarna kom till när en omställning skulle förhindras.

Malmö FF lyckades att ta ledningen i den 13:e minuten sedan Jiloan Hamad fått måtta skott nära Berisha. Kalmar FF hade ett par riktigt bra chanser till kvittering främst 30-40 minuter in i halvleken då man hade en riktigt bra period.

Först var det Melker Hallberg som, efter en frispark, höll på att nicka in bollen men Malmös keeper Robin Olsen gjorde en fin räddning. Tre minuter senare löpte Mats Solheim loss på sin högerkant och skickade in bollen till Jonathan Ring som klippte till direkt men återigen var Olsen framme och svarade för en kvalificerad räddning när han lyckades peta ut bollen till hörna.

Andra halvlek bjöd inte på några direkta chanser åt något håll förrens under sista tio. Kalmar FF hade dock en hyffsad chans i 56:e minuten när McDonald skarvade in till Romario som nickade till men slog i samma stund ihop med Erik Johansson och fick bäras ut på bår.

I den 79:e minute bytte Nanne in Anton Agebjörn som fick göra allsvensk debut. Anton visade vid ett par tillfällen prov på sina farliga inkast. Under slutet tryckte Kalmar FF på för en kvittering vilket öppnade upp för en del snabba omställningar från MFF. Ett par gånger var det riktigt farlig men Etrit Berisha svarade för ett par kvalificerade räddningar.

Kalmar FF nådde inte någon kvittering utan matchen slutade 1-0 och årets första förlust kom i den tredje omgången.