Första trean i årets allsvenska

10 april, 2016 |

Kalmar FF besegrade IF Elfsborg hemma på Guldfågeln Arena med 3-2 (3-0) och tog där med sina första poäng i årets upplaga av Allsvenskan.

Efter två inledande förluster i allsvenskan kunde KFF inkassera sina första poäng när man slog tillbaka Elfsborg med 3-2 efter två mål av Papa Diouf och ett av Calle Johansson som gjorde sitt första allsvenska mål.

Kalmar fick en smakstart på den första halvleken och radade upp målchanser och redan i den sjunde minuten kunde KFF ta ledningen när Papa Diouf nickade in sitt första mål för säsongen – och det skulle komma mer då samme Papa Diouf i den 26:e minuten åter på nick kunde göra sitt och Kalmars andra mål för dagen.

Papa Diouf skulle också vara med i förarbetet till Kalmars tredje mål då han spelade fram Calle Johansson vars skott ändrade riktning på en försvarare och ställde Kevin Stur Ellegaard.

Kalmar kunde gå till pausvila med 3-0 en ledning som kunde varit betydligt större om inte Ellegaard storspelat i Elfsborgsmålet under den första halvleken.

I den andra halvleken blev KFF lite naiva i sitt anfallsspel och slog bort väldigt många passningar samtidigt som Elfsborg flyttade fram sina positioner vilket resulterade i en reducering för Elfsborg i den 50:e matchminuten genom Simon Hedlund.

Elfsborg skulle komma ännu närmare när man med kvarten kvar att spelade på nytt kan reducera Kalmars ledning till 2-3 genom Viktor Prodell.

KFF har sedan flera bra möjligheter att stänga matchen med ett fjärde mål men såväl Marcus Antonsson som Tobias Eriksson och Calle Johanssons avslut antingen blockerade eller smet strax utanför stolparna.

Elfsborg fick på övertid en sista möjlighet men närmare än ett ihop slag i straffområdet där bollen stutsar strax utanför Ole Söderbergs stolpe skulle bortalaget aldrig komma.

Kalmar vinner mot Elfsborg och tar där med sina första poäng i årets allsvenska, Papa Diouf gör två mål i sin första start för säsongen och Calle Johansson gör sitt första allsvenska mål – det fanns många saker att glädjas av efter segern.

Peter Swärdh efter matchen
– Vi gör en stålande första halvlek där vi vinner andrabollar, ställer om snabbt och skapar mängder av målchanser. I den andra halvleken brister vi lite rent taktiskt då vi gör många felbeslut ute på planen men på det stora hela gör vi en klart godkänd.