Fotboll med hjärtat

16 februari, 2017 |

Fotboll är världens största sport och är stor både bland pojkar och flickor. I vår region (Kalmar län, Öland och norra Blekinge) är fotbollskulturen stark och fostrat många duktiga elitspelare på både dam- och herrsidan. Kalmar FF har en av Sveriges bästa akademier med flertalet ungdomslandslagsspelare och många har redan nu tagit sig in och etablerat sig i vårt A-lag.

Fotboll är världens största sport och är stor både bland pojkar och flickor. I vår region (Kalmar län, Öland och norra Blekinge) är fotbollskulturen stark och fostrat många duktiga elitspelare på både dam- och herrsidan. Kalmar FF har en av Sveriges bästa akademier med flertalet ungdomslandslagsspelare och många har redan nu tagit sig in och etablerat sig i vårt A-lag.

Kalmar FF:s framgångar är också hela vår regions framgångar. Även om de flesta unga spelarna är förädlade i vår ungdomsverksamhet och akademi så är moderklubbarna bl.a. Johansfors, Emmaboda, Möre, Lindsdal, Karlskrona, Blomstermåla och Berga. 

Samtidigt så är bredden fantastisk i vår region och Svensk fotbolls vision ”en förening i varje by” uppfylls nästan. Vi tror att framtiden för både elit- och breddfotbollen handlar om att vi skapar och utvecklar bra ungdomsverksamheter i vår region. Att fler barn- och ungdomar börjar spela fotboll och sedan fortsätter vara kvar inom fotbollsfamiljen (d.v.s. spelar längre). 

Fotboll med Hjärtat är ett utbildningspaket som vänder sig till barn- och ungdomsföreningar/lag (5-15 år) i vår region. Vi tror att respekt, bra dialog, samverkan och utbildning utvecklar ungdomsfotbollen och vi vill bygga vår fotbollsfamilj på glädje och gemenskap.

Ansvariga i Kalmar FF för detta projekt är Robert Lövenklev (ungdomsansvarig) och Festim Pasho (spelarutbildare). Festim är sedan nyåret anställd av Kalmar FF att stimulera och utveckla spelarutbildningen både internt i Kalmar FF Ungdom och i vår region.

Fotboll med hjärtat har inletts med besök både i Färjestadens GoIF och Trekantens IF. I Färjestaden är det pojkar 06 som Festim träffat och i Trekanten är det pojkar 02. Båda dessa lagen kommer under april cerifieras och presenteras på GuldFågeln Arena. Det ser vi fram emot. För att bli certifierade så ska laget genomföra totalt 4 utbildningstillfällen.

Är du och ditt lag intresserat av Fotboll med hjärtat? Hör av dig till Robert på 0480-44 44 36 eller e-postrobert@kalmarff.se 

Nedan kan ni läsa om Färjestaden P06 och Trekanten P02 tankar om Fotboll med hjärtat.

Viktor Bobin (huvudansvarig Trekanten P02)
– Bara efter första träffen har vi tränare från Trekantens IF P02 fått oerhört många nya idéer och tankar kring träningsupplägg och hur man ska träna för att utveckla så bra fotbollsspelare som möjligt. 

– Då Kalmar FF är en elitförening så ser vi i Trekantens IF P02 detta som en fantastisk möjlighet för oss att skapa ett samarbete där man tar del av varandras kunskaper för att utveckla oss själva till bättre tränare för våra spelare.

– Vi anser att Kalmar FF´s regionala utbildningspaket är oerhört bra projekt och att det är rätt väg att gå för att få fram bättre spelare från denna regionen. 

 Peter Boström (huvudansvarig Färjestadens GoIF P06)
– Vi inom Färjestadens GoIF:s P06 ser det här som en fantastisk möjlighet att kunna få ta del av elitföreningens expertis. Det tillför vårt lag kunskaper som vi annars inte hade haft. Färjestadens GoIF är en breddförening, men Kalmar FF:s regionala utbildningspaket erbjuder utvecklingsmöjligheter för alla spelare och det är viktigt för oss.

Peter fortsätter beskriva dialogen med Festim
– Vi har fått bekräftat att en del av det vi gör är bra, men vi har också ruskats om och genom den senaste fotbollsforskningen tvingats tänka i nya banor kring hur vi exempelvis bygger upp ett träningspass.

Annons