Glädjen kom av sig i Norrköping

8 juli, 2012 |

1-0-ledning i paus blev till 1-2-förlust mot IFK Norrköping på Nya Parken

Kalmar FF förlorade söndagskvällens bortamatch mot IFK Norrköping med 2-1 (0-1) inför drygt 7500 åskådare på Nya Parken. Abiola Dauda gjorde 1-0 i första halvlek och så långt var allt frid och fröjd. I andra halvlek klev hemmalagets islänning Gunnar Heidar Thorvaldsson fram och ordnade två mål och KFF fick resa hem från Norrköping poänglösa.

Inför kvällens match hade Kalmar FF bra statistik mot IFK Norrköping. På de sex senaste mötena hade rödvitt fem segrar och en oavgjord mot östgötarna. Den sviten bröts ikväll på Nya Parken och det kan hemmalaget tacka sin skyttekung för Gunnar Heidar Thorvaldsson som på egen hand bevisade att statistik inte är något man kan luta sig tillbaka mot.

Det började dock bra och den inledande kvarten var riktigt bra från Kalmar FF. Hemmalaget jobbade sig in i matchen och Abiola Daudas mål i den 33:e minuten kom från ingenstans. Dudas mål, för övrigt han sjätte för säsongen, var elegant när han sprang sig fri och avslutade med att placera in bollen bakom målvakten David Nilsson. Ett mål som stod sig efter 45 minuter i en halvlek där båda lagen bjöd på ett dåligt passningsspel och på kvalificerade målchanser.

En kvart in i andra halvlek kunde hemmalaget kvittera genom en nick från anfallaren Gunnar Heidar Thorvaldssons skalle, hans sjunde mål i årets allsvenska.

Så långt var matchen jämn på Nya Parken. Men efter 1-1-målet rasade allt för Kalmar FF som blev oroliga och otrygga i sitt spel. Det utnyttjade hemmalaget som tog över matchen och med sju minuter kvar av ordinarie matchtid slog Thorvaldsson till igen.Efter ett mönsteranfall blev islänningen helt fristående i straffområdet och enkelt kunde han trycka in segermålet bakom en chanslös Etrit Berisha som annars stod för många kvalificerade räddningar i matchen.

Ludvig Öhman och Henrik Rydström blev båda varnade i andra halvlek och är avstängda i nästa match när serieledande IF Elfsborg om en vecka kommer på besök till Guldfågeln Arena.

För Kalmar FF väntar härnäst hemmamatch och returmatch mot Cliftonville FC i Europa League. En match som spelas på tosrdag (12/7) och för KFF gäller det att vända ett 0-1-underläge från matchen i Belfast.