Hallå där…

7 oktober, 2011 |

Jens Nilsson, tipselittränare i Kalmar FF, som kan blicka fram emot ett spännande JSM-slutspel

Jens Nilsson, tipselittränare i Kalmar FF, som kan blicka fram emot ett spännande JSM-slutspel

1. En tredjeplats i Juniorallsvenskan Elit Södra och för andra året i rad en plats till JSM-slutspelet. Först och främst, hur ser du på årets seriespel?
– På ett positivt sätt. Jag hade inte riktigt kunnat ana att vi skulle göra så bra ifrån oss. Visst, ifjol vann vi serien men med tanke på att vi inför den här säsongen tappade många försvarsspelare så kan jag inte annat än vara nöjd med seriespelet. Vi har gjort fler mål framåt samtidigt släppt in lite fler, men det känns ganska naturligt med tanke på att vi i stort sett har spelat med en helt ny backbesättning.

2. Två nyckelspelare försvann också efter halva säsongen och jag tänker på mittfältaren Oscar Borgh och den forne skyttekungen Christopher Christensson. Är du förvånad över att det trots allt gått så bra på hösten?
– Ja, det får säga. Jag kände en stor oro efter sommaruppehållet och vi var också inne i en regäl svacka med fyra förluster och en oavgjord. Men den här truppen är tacksam att arbete med. Vi hittade ett spår som passade oss och skiftade om lite vad gäller spelet och med prioriteringar därefter och då kom också resultaten och prestationerna.

3. På lördag inleds JSM-slutspelet. Berätta lite kortfattat hur det fungerar?
– De fem främsta lagen i den södra och norra elitgruppen går vidare till slutspel. Eftersom vi kom på en tredje plats kommer vi i första hand att lottats mot ett lag som vann sin division 1-serie. Först blir det åttondelsfinal, sedan följer kvart, semi och final. I dagsläget ser det ut som vi kommer att ställas mot Helsingborgs IF eftersom det nästan alltid är geografiskt lottning i den första rundan. I U21-slutspelet är det gruppspel som gäller, för oss är det vinna eller försvinna direkt.

4. Hur ser du på att gå in ett JSM-slutspel?
– Både för mig och för killarna blir det en rolig erfarenhet eftersom slutspelsmatcher alltid är speciella att spela med utslagning direkt. Av tidigare erfaranhet vet jag också är det oftast krockar med U21-slutspelet och man vet inte vilka spelare man har tillgång till. Men vi går in i slutspelet med positiva vibbar och ska försöka njuta så mycket som möjligt av det här och se det som en rolig och nyttig erfarenhet.

5. Avslutningsvis. Pojkallsvenskalaget vann sin serie och kommer till nästa säsong att spela i elitdivisionen. Hur mycket kommer det att hjälpa tipselitlaget på sikt?
– Eftersom pojkallsvenskalaget tog steget upp så kan vi vid rekrytering av spelare utlova bättre matcher. Det kommer också att falla ett stort ansvar på oss att ro detta i land eftersom i år har flera spelare representerat både U21, tipselit och pojkallsvenskan. Den belastningen som spelarna haft den här säsongen tror jag inte håller i längden. Vi måste helt enkelt ha bredare trupper för att reda ut det här. Killarna kan inte spela med tre olika lag och vara borta från skolan så mycket som man idag är. Men det blir något för organisationen att jobba med framöver.

Fotnot: Artiklen har tidigare publiceras i matchmagasinet mot Malmö FF

Annons