Hallå där…

13 november, 2012 |

Mikael Eklund, 31, som i dagarna tre ska träna med Kalmar FF

Hur kommer det sig att du är i Kalmar och ska träna med Kalmar FF?

Mikael Eklund, 31, som i dagarna tre ska träna med Kalmar FF

Hur kommer det sig att du är i Kalmar och ska träna med Kalmar FF?

– Jag är här i Kalmar för att kolla lite hur jag står mig i allsvenskt träningsmotstånd. Mer än så är det inte. Jag har haft lite kontakt med Henrik Rydström och jag frågade om det var okej att komma ned och köra lite. Han tyckte det lär som en bra idé och sedan pratade jag med Nanne och Svante och på den vägen är det. Brage avslutade sin säsong i förra veckan och jag kände själv att jag ville köra på lite längre. Jag ska vara med under tre träningspass med laget och åker hem igen på fredag morgon.

Du spelare i Kalmar FF under perioden 2003-2009 och fick uppleva såväl ett guld i Svenska Cupen som ett historiskt SM-guld. Vad har du gjort efter att du lämnade KFF?

– Opererat mig och mestadels kört rehab. Efter sejouren i KFF blev jag värvad av Rikard Norling till Assyriska och jag var inte friskt när jag kom dit. Sedan gick korsbandet av igen i premiären i Superettan och en lång väg tillbaka igen. Jag fick ett nytt korsband av en okänd spelare från Belgien och efter säsongens slut  sedan gick jag tillbaka till IK Brage. Blev matchklar under sommaren 2011 men spelade inte så många matcher. I början på förra året fick jag beskedet att Brage inte ville förlänga kontraktet och i somras blev jag utlånad till ett lag på Island. Sedan två månader tillbaka har jag varit tillbaka i Brage.

Hur ser din fotbollsframtid ut?

– Försök spela fotboll på så hög nivå som möjligt. Jag vet samtidigt att det finns tankar på min skadejournal. Jag är optimist, knäet känns bra och kroppen likaså och jag fick de svar jag ville ha på Island. Annars hade jag inte fortsatt valt att lägga ned så mycket tid på att komma tillbaka.

Hur mycket följer du Kalmar FF nuförtiden?

– Jag såg en match live innan jag drog till Island, men annars har jag inte varit här i Kalmar på två och ett halvt år. Ni har fått en jättefin arena och med alla dessa faciliteter kan det bara gå bättre. Men det är klart att FF är det lag man följer mest i tidningar och på nätet. Blev det seger eller förlust och så vidare.

Till sist. I dag kom lottningen till gruppspelet i Svenska Cupen och ett av laget KFF ställs mot är IK Brage. Vad tror du den matchen?

– Gör bara KFF vad man ska i matchen så ska det inte vara några problem. Men ska dock aldrig underskatta Brage som håller på att bygga ett nytt lag. Men jag håller på KFF.

Annons