Hallå där, Jörgen Wålemark

27 oktober, 2011 |

Fem snabba frågor till Jörgen Wåhlemark, tipselittränare för BK Häcken inför söndagens JSM-final mot Kalmar FF

Fem snabba frågor till Jörgen Wåhlemark, tipselittränare för BK Häcken inför söndagens JSM-final mot Kalmar FF

1. Hur vill du summera er säsong hitills?
– Det har varit en bra säsong och jag är stolt över vad killarna har presterat. Vi har vunnit mycket matcher under året och tog oss bland annat till en semifinal i Gothia Cup och slutade tvåa i seriespelet. Vi har gjort tre bra matcher nu på slutet och att vi tagit oss till en final känns givetvis roligt. Dels för att säsongens förlängs med ytterligare några matcher, men även att vi får chansen att spela till oss en titel.

2. Vilken typ av fotboll vill BK Häcken spela?
– Vi är ett spelade lag som alltid vill rulla mycket boll längs marken med ett snabbt passningsspel och ett varierat anfallsspel.

3. Hur är läget i truppen?
– Det ser lovande ut. Vi har inga skador i truppen, däremot är mittbacken Siimon Sandberg avstängd nu i finalen. Vi kommer att träna torsdag och i morgon fredag för att sedan ta ledigt dagen innan match.

4. Din syn på Kalmar FF?
– Ett stabilt och välorganiserat lag med ett bra omställningsspel. Man viker aldrig viker ned sig och alla jobbar för varandra som ett lag. Jag har pratat en del med tränaren Jens Nilsson under säsongen eftersom vi går på samma tränarkurs och tagit hjälp av honom för att bland annat diskutera kommande motstånd. Jag har bra koll på KFF och Jens har säkert lika bra koll på oss.

5. Kalmar FF vann båda seriematcherna ifjol efter 2-0 på Fredriksskans och 3-1 på Gothia Park. Den här säsongen tog ni fyra poäng på KFF efter 2-2 på hemmaplan och en 3-1-seger på Gasten. Fördel Häcken inför finalen på söndag?
– Jag hoppas att det kan vara en fördel för oss. Även att matchen går här i Göteborg. Men allt kan hända i en finalmatch och det viktigaste för mig som tränare att se till att spelarna vågar spela ut och inte känns någon rädsla bara för att det är en final. Får vi bara till ett lika bra spel som i de tidigare matcherna så kommer Kalmar FF få det svårt att besegra oss på söndag.

Annons