Hasse Eklund inför IFK Göteborg

30 augusti, 2014 |

 

Fem frågor till Hasse Eklund inför morgondagens bortamatch mot IFK Göteborg

 

Fem frågor till Hasse Eklund inför morgondagens bortamatch mot IFK Göteborg

IFK Göteborg på Ullevi är en tuff bortamatch om vi ska se till statistiken. Sedan arenan byggdes 2009 har vi en oavgjord och resten förluster bortsett från cupmatchen 2010 som vi vann. Hur vänder vi den trenden i morgon?
– Det som har hänt tidigare är ointressant. Varje match är unik. Jag har alltid haft bra resultat mot Göteborg. Allt handlar om dagsform och vi gjorde en kanoninsats mot Gefle senast. Göteborg borta är respekt, men en stor möjlighet att nå bra resultat. Allt handlar om attityd och att våga vinna. Kvalitet har vi !

Det har varit många ”kalmar-dödare” i Göteborg genom åren, för att nämna ett par så minns vi väl alla Jonas Wallerstedt och Tobias Hysén. Båda dessa är nu borta men ser du någon annan som ett extra stort hot mot oss?
– Det är klart att Vibe som nyligen är uttagen till danska landslagstruppen är en profil och en stor målskytt i årets allsvenska, men knappast ngn ”kalmar-dödare”. Det kommer bli en spännande match i matchen mellan Måns 10 mål och Vibe (blåvitt) 14 mål. Jag hoppas dock att vårt press-spel sitter som en smäck och deras profiler får minimalt med ytor att röra sig på.

Det var ett riktigt trevligt spel ni bjöd på hemma mot Gefle senast. Kan vi räkna med en upprepning på söndag?
– Vår ambition är att alltid spela som vi gjorde hemma mot Gefle senast. Det var en bra prestation sett över 90 min. Sen kommer det att bli en annan matchbild borta mot Göteborg som är väldigt svårslagna i årets allsvenska. Har vi samma mod i passningsspelet som sist kan vi luckra upp blåvitts försvarsspel och skapa många målchanser.

Skadeläget är ju tufft just nu. Hur ser det ut inför morgondagen, någon spelare förutom Marcus Nilsson som var avstängd senast som är aktuell för spel?
– Pär Ericsson återkommer i truppen efter sjukdom.
Skadade är Stefan Larsson (häl) , Nouri ( Lår) Solheim (lår) Hovda ( Ljumske) Ismael (lår) Sachpekidis (rygg)

Mot Gefle gjorde Jens Nilsson och du er första match tillsammans på bänken. Hur kändes det nya samarbetet?
– Det kändes bra och eftersom vi vann får han fortsätta en match till… Ha ha skämt & sido..Han kom in med bra energi och blivit accepterad av gruppen direkt. Vi har samma syn på ledarskapet med människan i centrum så det här samarbetet kommer bara bli bättre med tiden. Tyckte också det var kul att Jens var på plats när bröderna Ramhorn fick spela sin första allsvenska match ihop. Jens har en stor del i deras utveckling och när Johan Ramhorn debuterade mot Gefle var det ytterligare en fjäder i hatten för Kalmar FF:s fina ungdomsarbete.

Annons