Hasse inför Norrköping

24 september, 2014 |

Fem frågor till Hasse Eklund inför bortamatchen mot IFK Norrköping

Fem frågor till Hasse Eklund inför bortamatchen mot IFK Norrköping

De tre senaste matcherna har vi sett en tydlig skillnad på hemma och bortaspelet. Hemma mot Gefle bjöd vi stundtals på riktigt fin fotboll och likaså i förlustmatchen hemma mot Djurgården. Däremot borta mot Örebro fungerade inte spelet alls. Vad säger du om den stora skillnaden i prestation i hemma kontra bortaspelet?
– Många lag i allsvenskan är starka på sin hemmaplan, så är även Kalmar FF. Det vi vill förbättra är vår tekniska kvalité och modet att spela på bortaplan. I vissa perioder är vi för passiva i vårt spel och vågar inte plocka fram den kvalité som finns i laget.

I morgon väntar IFK Norrköping på bortaplan. Hur har ni jobbat under veckan för att vända bortatrenden?
-Vi har under de få dagarna mellan matcherna pratat om att få upp aggressiviteten i vårt försvarsspel och att hitta tillbaka till de passningsmönster som gav framgång i våras.

Vi har haft ett enorm oflyt när det gäller skador under årets säsong och du har fått bygga om och starta med nya formationer var och varannan match. Det har samtidigt inneburit något positivt då vi fått se många nya ungdomar ta plats i vår allsvenska trupp men hur ser skadeläget ut nu inför de tre återstående matcherna innan uppehållet?
– Jag har aldrig som spelare eller ledare varit med om denna frånvaro under alla mina år i elitfotbollen. Det positiva är att vi alla får nu bekänna färg och flera ungdomar får chansen till speltid i allsvenskan. Det är väldigt lärorikt att ha motgångar och man kan snabbt läsa av vem man kan hålla i handen när det blåser både på och utanför planen. Som tur är vill spelarna kavla upp ärmarna och köra. Det var även stort av vår klack mot Djurgården att stötta vår unge målvakt John som inte fick den bästa starten på sin allsvenska karriär. Det är sånt som värmer att vi kan hålla ihop fast det är motgångar och kommer på sikt att ge oss framgångar.
Skadeläget är ganska tufft för tillfället och det finns små förhoppningar om att någon spelare i alla fall kommer tillbaka under denna 3-matchers period.

Mot Norrköping får vi återigen kliva på konstgräs, något som blir allt vanligare i allsvenskan. Hur stor roll spelar underlaget för era förberedelser inför matchen?
– Konstgräs gör att det blir en annan typ av fotboll. Därför försöker vi att få in några träningspass innan matchstart. Sen är dagens spelare vana att vara på konstgräs så det är numera ingen stor omställning.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild i morgon och vad ligger ditt största fokus på inför matchen?
-Norrköping ligger i bottenstriden och har all press på sig. De kommer säkert att försöka att ta kommandot från början och dominera matchen. Vår uppgift blir att motverka deras energi med en ännu större lust att vinna, samtidigt som vi vågar att spela när tillfälle ges. Mitt största fokus ligger alltid på att ge spelarna bästa möjliga förberedelse till en bra prestation. När matchen väl är i gång skall den vinnas. Till varje pris !

Till sist – Lycka Till!
Tack. Jag, ledarna och spelarna tackar för ert stöd och lyckönskningar. Vi är Kalmar FF. Vi ger oss aldrig.

Annons