Henrik Rydström lämnar Kalmar FF

17 november, 2022 | Nyhet

Idag blev det klart att Kalmar FF:s huvudtränare Henrik Rydström lämnar föreningen och går vidare i karriären. Vi vill rikta ett stort tack till Henrik för alla hans insatser i föreningen och önskar honom lycka till framöver! 

Henrik Rydström återvände till föreningen som tränare inför säsongen 2021 och tog laget till en sjätteplats i Allsvenskan. Efter säsongen belönades han med priset som Årets allsvenska tränare på Allsvenskans stora pris. Framgångarna fortsatte under 2022 med en fjärdeplats som säkrades i den sista omgången mot GIF Sundsvall hemma på Guldfågeln Arena, vilket var föreningens bästa placering i Allsvenskan sedan 2013. 

Nu på tisdag bjuder Kalmar FF in till ett informationsmöte för alla supportrar på Guldfågeln Arena kl.18.00 för att berätta hur föreningen går vidare i processen inför säsongen 2023. Ingång sker via VIP-entrén på den västra sidan. Mötet kommer även att sändas digitalt.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Ambitionen vi hade när vi anställde Henrik var att utveckla vårt spel men också att hitta en ledare som vill fungera som en stark teamledare. Det som gör honom unik som tränare är att han får fler spelare att prestera bättre tillsammans med andra. Man får ut lite till av varje individ. Något som har visat sig betyda mycket för Kalmar FF under de här två åren. När vi summerar 2021 och 2022 kan vi konstatera att vi kommit väldigt långt i det spelmässiga och även sett en stark utveckling i Henriks ledarskap för det övriga teamet. Vi hade gärna sett en fortsättning på vårt samarbete men nu blir det inte så och då önskar vi Henrik all lycka i hans nästa klubb.  

Markus Rosenlund, Klubbchef Kalmar FF
– Det är klart man känner en stor besvikelse över att Henrik väljer att lämna Kalmar FF. Vi har gjort allt vi har kunnat från föreningens sida för att behålla honom men inte lyckats. Samtidigt är resultaten de senaste åren ett kvitto på den miljön vi har skapat, där både spelare och ledare ges möjlighet att utvecklas och prestera på hög allsvensk nivå. Detta arbetet kommer nu fortsätta och processen med att utveckla vår organisation, på och utanför planen, fortsätter i oförändrad takt. 

Anders Henriksson, Ordförande Kalmar FF
– Som förening står vi väl rustade inför 2023 och vi ser fram emot nästa kapitel i föreningens historia. Det stödet vi har känt under året från alla som på nåt sätt bär Kalmar FF i sitt hjärta, ger oss som förening energi att gå in i 2023 med stor tillförsikt. Till sist vill jag å föreningens vägnar rikta ett stort tack till Henrik Rydström för hans insatser i Kalmar FF, för den här gången.

Henrik Rydström
– De här två åren har verkligen överträffat alla mina förväntningar. Både fotbollen vi har spelat och resultaten vi har uppnått tillsammans. Jag är tacksam över att ha fått verka i en så inspirerande och utmanande miljö. Styrelse, Anders Henriksson, Markus Rosenlund, Jens Nilsson, Jörgen Petersson och alla på kontoret har skapat förutsättningar som krävs för att sporten ska fungera. 

Jag vill även passa på att lyfta fram teamet runt A-laget, som givetvis har den största delen i våra framgångar. Jag är bara en liten del av ett jäkligt bra team och det är få förunnat att ha ett team som utvecklar en. Men det har jag haft.

Stort tack till Stefan Larsson, Rasmus Elm, Tobias Eriksson, Donald Arvidsson, Ola Ragnarsson, Johan Steglander, Ida Wiberg, Niclas Sinnermark och Kent Gunnarsson. 

Tillsammans med spelargruppen har vi kunnat ta de steg vi har tagit. Att sedan spelarna har tagit våra planer och visioner och genomfört allt det där på ett än bättre sätt än vad vi hade kunnat drömma om, ja, det är spelarnas förtjänst. Utan bra spelare, inga bra resultat.

Det är givetvis inget enkelt beslut att lämna Kalmar FF. Inte när jag trivs så bra och när vi gör det så bra, både på och vid sidan av planen och då menar jag både Kalmar FF som förening och våra fantastiska supportrar. Samtidigt, det kanske också är så att den gångna säsongen i sig är ett värdigt avsked – för den här gången. 

Men det handlar inte om att jag inte trivs, det handlar snarare om att jag får möjligheten till en annorlunda sportslig utmaning och att jag känner att tidpunkten för det är den rätta.

Det stödet jag har känt under säsongen har jag aldrig varit med om i Kalmar under mina spelarår. Det här har varit mina två bästa år i fotbollskarriären och jag är så tacksam över den glädje som många uttryckt till oss längs med vägen. Att ha fått vara en del av det har varit underbart och jag vill rikta ett stort tack till er alla.

Annons