”Ibland tror jag inte våra fans och supportrar förstår vilken roll de spelar”

24 september, 2016 |

Henrik Rydström, match i eftermiddag mot Jönköpings Södra. Hur ser du på motståndet?

Henrik Rydström, match i eftermiddag mot Jönköpings Södra. Hur ser du på motståndet?
– Jönköping är en av mest intressanta nykomlingarna de senaste säsongerna. Tillsammans med ÖFK. Båda har tränare som inte gör som alla andra tränare i Sverige. Och man lyckas – med tämligen begränsat spelarmaterial – skapa både överraskande bra resultat och en egen identitet i sitt spel. Med U 21-laget slog vi Jönköping Södra i Jönköping tidigare i år med 8-0. Så det är med goda känslor i kroppen jag sätter mig med en kopp kaffe på bänken på den klassiska arenan i eftermiddag. 

Om vi tittar på nycklarna i eftermiddag, vilka delar känner du bli viktiga att hantera för att ta 3 poäng?
– När Jönköping slog oss på GFA i april neutraliserade de våra styrkor centralt på mittfältet. Vi måste klara av det bättre idag. 

 Hur känns annars läget i truppen inför matchen?
– Det är Papa Diouf, Agardius och en nyopererad Calle Johansson som just nu inte är tillgängliga för spel. Övriga är hela och friska.

 Senast mot Falkenberg blev det en ganska behaglig resa. Finns det några delar som du ser som positivt att ta med sig från den matchen?
– Ja, att vi såg till att det aldrig blev någon frustration hos spelarna. Vilket lätt annars kan byggas upp om man inte får hål på ett lag man bara ska besegra. Sedan kunde vi avlasta några spelare som haft tämligen tufft schema i år och samtidigt ge utrymme åt några andra.

6 bussar med supportrar från Kalmar går idag från Kalmar till Jönköping. Hur viktig skulle du säga att det extra stödet är i en sån här match?
– Det är ytterst viktigt. Ibland tror jag inte våra fans och supportrar förstår vilken roll de kan spela. När de är bra, när de hörs och stöttar, då får vi energi och orkar och kan mer. Det är ett underbart samspel.

 

 

Annons