Inget U17-EM för Melker Hallberg

29 mars, 2012 |

P17/95-landslaget förlorade gruppfinalen i Elite Round mot Frankrike med 3-1

P17/95-landslaget förlorade torsdagskvällens gruppfinal i Elite Round mot Frankrike med 3-1 (1-0). Sverige gjorde ett ärligt försök, men fransmännen var för starka och vann rättvist och går som gruppetta till U17-EM i Slovenien.

Kalmar FF.s Melker Hallberg fick återigen chansen från start ute till höger på det svenska mittfältet. Mot Schweiz och italien spelade han hela matchen, men i dagens match mot Frankrike blev det spel i 61 minuter innan Hallberg byttes ut mot Joakim Olausson (Atalanta).

Matchen, som spelades på Stade Guy Boniface i den franska staden Mont de Marsan, blev en välspelad och underhållande fotbollsmatch. Hemmanationen tog tag i taktpinnen omgående men ledningsmålet föllinte förrän på övertid i första halvlek. Det var Sveriges första insläppta mål på 11 halvlekar i kvalet.

Frankrike spelade sig vidare till 2-0 i mitten av andra halvlek och det unga svenska laget såg allt mer ut som ett slaget lag. Men bara åtta minuter senare kunde inhopparen Arber Zeneli reducera och ett visst hopp tändes. Ett hopp som släcktes ganska snabbt när Frankrike gjorde 3-1 bakom målvakten Edvard Setterberg.

Fyra segrar, en oavgjord, och en förlust blev P17/95-landslagets facit i kvalet till U17-EM 2012, Elite Round och andraplats i en ohyggligt stark grupp är en godkänd prestation. Från och med sommaren tar Tomas Turesson över som förbundskapten för P17/95-landslaget, och nästa mål blir en fyrnationsturnering på hemmaplan i Falkenberg i juli. Nästa år startar kvalet till U19-EM 2014.