Intervju med Peter Swärdh

26 maj, 2016 |

Vi tog ett kort snack med Peter Swärdh inför den sista matchen på söndag innan EM-uppehållet. 

Vi tog ett kort snack med Peter Swärdh inför den sista matchen på söndag innan EM-uppehållet. 

Det är sista matchen innan EM-uppehållet på söndag då ni tar er an Falkenberg på bortaplan. Hur ser du på den matchen? 
– Först och främst är det en viktig träningsvecka för oss där vi fokuserar på att se till att vara 100% fräscha. Det har varit en vår med hög belastning, så det gäller att få spelarna i 100% fysisk bra status för att kunna göra en stark och bra prestation på söndag. När det gäller prestationen så handlar det om att våga bygga vidare på det vi gjort de senaste matcherna. Där känner vi att vi har fått en bättre stabilitet sett över 90 minuter, både i försvar och anfall. Detta kommer vi fortsätta bygga vidare på och sikta på en stark prestation.  

Vi har efter matchen på söndag avverkat cirka en tredjedel av Allsvenskan 2016. Hur skulle du vilja summera den delen för Kalmar FF hittills?
– När det gäller att summera prestationer över tid så handlar det om var vi står efter 30 omgångar som är det intressanta. Vi har utvecklat vårt spel under våren och kommit en bra bit på vägen. Vi känner att vi har fått en bättre helhet kring både defensiven och offensiven. Där jobbar vi på att ta ytterligare steg framåt. Första fokus just nu blir matchen mot Falkenberg på söndag.  

Känslan i de senaste matcherna är att vi har fått se ett piggare och bättre Kalmar FF. Vilka bitar känner du framförallt att ni har förbättrat mot de inledande matcherna på säsongen? 
– Dels känner jag att vi har skapat en större stabilitet över 90 minuter. Vi var till en början väldigt ojämna under matcherna. Där känner jag i dagsläget att vi har fått ett större lugn med bollen. Vi har fått bättre rörelser på fler spelare än tidigare, vilket också gör att vi ställer svårare frågor till motståndarna under matcherna. Vårt försvarsspel över hela planen har förbättrats de sista matcherna även på egen planhalva, vilket har gett motståndarna mindre tid över hela planen med boll. Och jag hoppas vi kan utveckla detta ytterligare nu på söndag. 

Avslutningsvis, vad tror du att vi kommer få se för matchbild mot Falkenberg på söndag?
– Det kommer bli en matchbild där det är jätteviktigt att starta i rätt ände. Viktigt med vårt fokus på att vinna nästa duell, slå nästa passning rätt m.m. Inte minst blir det viktigt för oss att vinna kampen på mittfältet. Detta för att kunna få en matchbild där vi kan förlägga spelet på deras planhalva. 

 

 

Annons