Intervju med Peter Swärdh

13 oktober, 2016 |

 Nu på söndag är det äntligen dags för allsvensk fotboll igen efter en kortare tid med landslagsuppehåll. Vi kollade av läget med Kalmar FFs tränare Peter Swärdh inför helgens omstart. 

 Nu på söndag är det äntligen dags för allsvensk fotboll igen efter en kortare tid med landslagsuppehåll. Vi kollade av läget med Kalmar FFs tränare Peter Swärdh inför helgens omstart. 

På söndag är det omstart mot Örebro SK på Behrn Arena, hur ser du på motståndet?
– Örebro är ett starkt lag som hade en väldigt bra vår i Allsvenskan. Därefter åkte de på en del spelarförluster under sommaren. Efter det har de fått bygga om med lite spelare. Men det är ett väldigt starkt lag offensivt som spelar varierat och klokt med många skickliga spelare. 

Det kom ett landslagsuppehåll precis när ni prickat storformen. Hur pass olyckligt kände du att uppehållet kom för eran del? 
– Generellt sett så är uppehållen ganska bra skulle jag vilja säga. Vi behöver ha träningsperioden för att samla kraft och få fokus inför de sista matcherna. Vi har kunnat använda oss av uppehållet på ett bra sätt. Det handlar om att fokusera på att uveckla det vi gjort bra, samtidigt som vi behöver hitta sätt att kunna ta det vidare. Vi ser det hellre på det sättet än att lägga fokus på att det skulle vara något negativt för oss. 

Ni var inne i en oerhört bra period med 4 raka vinster innan uppehållet. Hur skulle du säga att det har stärkt spelartruppen?
– Det bygger en oerhört bra känsla och en större trygghet bland spelarna. Det bygger också en tro och ett mod att våga göra fler saker ute på banan. Vi vågar vara starka på ett helt annat sätt än tidigare och är bättre på att hantera motgångar som uppstår i matcherna. Det är jättevitkigt för oss och jag tror vi kommer kunna dra nytta av det framöver. 

Tittar man i tabellen så är det endast tre lag som har släppt in färre mål än er i tabellen. Hur tycker du att ert försvarsspel fungerat som helhet hittills i år?
– Jämför vi höstsäsongen med vårsäsongen så ser vi en tydlig skillnad där vi har släppt till färre möjligheter. Vi har också hittat ett bättre samarbete mellan backlinje och målvakt. Tittar vi på siffrorna så har vi på senaste sex matcherna släppt in fyra mål. Det är en känsla som är tydlig att vi har stärkt till oss där. Jag skulle säga att det är resultatet av en god kontinuitet och hårt jobb i veckorna med hur vi vill agera i vårt försvarsspel. 

Om vi tittar på söndagens match mot Örebro SK. Vad tror du vi kommer få se för matchbild?
– Det är två lag som vill jobba med ett starkt bollinnehav. För vår del hoppas jag att det ska vara på det sättet att vi kan slå sönder deras struktur försvarsmässigt. Vi ska ha fart i det vi gör och se till att utnyttja våra numerera överlägen som uppstår på planen. Viktigt att vi lyckas med det och att vi har en rörlighet i vårt djupledsspel.

Hur ser läget ut annars i dagsläget i truppen?
– Ismael är avstängd på söndag. I övrigt är det Viktor Agardius, Calle Johansson och Papa Diouf som inte är aktuella för spel ännu. I övrigt ser skadeläget ljust ut i dagsläget inför söndagens match.  

 

Annons