Intervju med Sebastian Starke Hedlund

7 juni, 2016 |

Sebastian Starke Hedlund. Det är din första säsong i Kalmar FF, och på vårsäsongen har du startat i 8 av matcherna i Allsvenskan. Hur tycker du det har gått för egen del hittills?
– Jag tycker det har gått bra för egen del och är nöjd med min första vårsäsong här i Kalmar. Självklart hade jag velat spela alla 12 matcherna. Men sett till de 8 matcherna jag gjort så är jag nöjd med det jag har presterat ute på planen. 

Sebastian Starke Hedlund. Det är din första säsong i Kalmar FF, och på vårsäsongen har du startat i 8 av matcherna i Allsvenskan. Hur tycker du det har gått för egen del hittills?
– Jag tycker det har gått bra för egen del och är nöjd med min första vårsäsong här i Kalmar. Självklart hade jag velat spela alla 12 matcherna. Men sett till de 8 matcherna jag gjort så är jag nöjd med det jag har presterat ute på planen. 

Lagmässigt har det varit väldigt mycket upp och ner, där fantastiska insatser har varvats med sämre. Vad tror du ojämnheten har berott på under våren?
– Det är alltid svårt att sätta fingret på varför det blir som det blir i alla matcher. Vi har pratat mycket om att hålla ihop laget bättre i defensiven och röra oss snabbare över plan i 90 minuter och inte bara i en halvlek. Det tror jag är en av nycklarna för att hålla en jämnare prestation i hela matchen och även flera matcher i rad.

Du kommer med en historik från tyska Schalke 04, hur tycker du att spelet i Allsvenskan skiljer sig gentemot den tyska? 
– Förutom den individuella och kollektiva kvalitéen länderna och ligorna emellan så skulle jag säga att det fysiska spelet här i Allsvenskan är lite tuffare. Annars tycker jag inte det skiljer sig allt för mycket.  

Vi har spelat cirka en tredjedel av allsvenskan hittils. Är det några särskilda delar i ert spel som du känner att ni måste lyfta några nivåer till?
– Som jag sa tidigare så tycker jag att vi måste höja skärpan i allt vi gör och göra det över en längre tid. Kanske framförallt formen på laget och hastigheten i förflyttningar på plan. Detta är något som har blivit bättre sen match ett men som fortfarande kan bli ännu bättre. 

Hur spenderar du din ledighet under EM-uppehållet?
– Första dagarna var jag iväg med U21-landslaget i Uddevalla och spelade EM-kval mot Georgien. Sen efter det så blir det att åka hem till Stockholm för att träffa familj och vänner. 

Det väntar ett EM-mästerskap inom cirka en vecka, vilka tror du vinner och hur tror du det kommer gå för Sverige?
– Det ska bli riktigt kul med EM. Jag har tippat Tyskland som vinnare. Vinner inte Tyskland så vinner Sverige! 

 

Annons