Israelsson sänkte Halmstad på Guldfågeln Arena

17 september, 2011 |

Säsongens nionde seger efter 1-0 mot Halmstads BK

Kalmar FF fortsätter att plocka trepoängare på Guldfågeln Arena. På lördagseftermiddagen kom säsongens nionde hemmaseger efter 1-0 mot tabelljumbon Halmstads BK. Stor matchvinnare blev Erik Israelsson som följde upp sina två cupmål mot Göteborg i veckan med att göra sitt sjätte allsvenska mål inför  5237 åskådare på Guldfågeln Arena.

Matchens enda mål föll i den 22:e minuten och kom efter en bra period av Halmstad som var i desperat behov av en seger för att ta sista chansen att rädda nytt allsvenskt kontrakt. Gästerna jagade sedan en kvittering men varje gång laget kom till avslut stod Etrit Berisha i vägen. KFF-målvakten var lysande matchen igenom och stod för flera kvalificerade räddningar som resulterade att Kalmar FF kunde kvittera ut ännu en trepoängare på Guldfågeln Arena.

Lite smolk i glädjebägaren var att Henrik Rydström tvingades utgå tidigt i matchen efter en kollision med HBK-anfallaren Joel Johansson. KFF-kaptenen fick lämna planen på bår och troligtvis rör det som en lättare hjärnskakning eller en okbensfraktur.

För Kalmar FF väntar härnäst två bortamatcher i rad. På fredag i nästa vecka ställs laget mot Djurgårdens IF på Stockholms Stadion och tre dagar senare väntar möte med Gefle IF FF på Strömvallen. Nästa hemmamatch spelas lördagen 2 oktober då Malmö FF kommer på besök till Guldfågeln Arena.