”Jag fokuserar bara på mina egna spelare och det vi ska göra”

3 oktober, 2016 |

I morgon(tisdag) eftermiddag tar Kalmar FF sig an Halmstads BK borta kl.16.00 på Sannarps IP. Kalmar FF har öppnat slutspelet med en oavgjord och tre förluster. Henrik Rydström vill se en bättre effektivtet hos spelarna inför fortsättningen. 

Henrik Rydström, match kl.16.00 imorgon(tisdag) mot Halmstads BK. Vad vill du se hos dina spelare i morgondagens match?

I morgon(tisdag) eftermiddag tar Kalmar FF sig an Halmstads BK borta kl.16.00 på Sannarps IP. Kalmar FF har öppnat slutspelet med en oavgjord och tre förluster. Henrik Rydström vill se en bättre effektivtet hos spelarna inför fortsättningen. 

Henrik Rydström, match kl.16.00 imorgon(tisdag) mot Halmstads BK. Vad vill du se hos dina spelare i morgondagens match?
– Jag har varit naiv den senaste tiden och förväntat mig att se en form av totalfotboll från mina unga spelare. Men det är min svaghet som tränare, att jag ibland drömmer för stort. Det jag egentligen vill implementera och iscensätta hos dem kräver nötning, nötning och åter nötning. Och i vardagen tränar de antingen med U19 eller så är det A-träningar med fokus på nästa match i Allsvenskan och när jag kommer med mina krav kväver jag spelarna. Så jag backar några steg och kommer fokusera på spelglädjen. Jag vill se glädje imorgon.

Det har varit lite sämre resultat den senaste tiden för U21-laget när vi gick in i slutspelet. Tycker du resultaten speglar det som ni har presterat ute på planen?
– Både och. Vi borde nog ha vunnit både mot HBK och Hammarby i mötena på Gasten, om vi ser till spelövertaget och antalet skapade målchanser. Men lika effektiva som vi är i A-laget för tillfället, lika ineffektiva har vi varit i U21. Samtidigt möter vi de allra bästa lagen i Sverige och därmed blir marginalerna mindre. Med andra ord, vi behöver bli skickligare.

Om vi tittar på morgondagens motståndare, Halmstads BK. Vad är det för typ av lag ni ställs mot?
 Ett U21-lag. Haha, jag är rolig. HBK var aggressivt och hårt jobbande när vi spelade 0-0 på Gasten och jag räknar med att de kommer komma med så starkt lag som möjligt eftersom HBK har chansen att gå till final. Men jag är som tränare tämligen ointresserad av motståndare, jag fokuserar bara på mina egna spelare och det vi ska göra.

Har du några övriga tankar inför matchen som du vill dela med dig av?
– Jag vill ge en eloge till mitt ledarteam i U21. Utan Donald Arvidsson och Ola Ragnarson hade bussresorna och matcherna varit avsevärt fattigare. 

Kalmar FF åker till Halmstad med följande trupp
Lucas Hägg-Johansson(mv)
Casper Björlin(mv)
Markus Thorbjörnsson
Sebastian Starke-Hedlund
Måns Söderqvist
Lumala Abdu
Muktar Ahmed
Anton Maikkula
Filip Sachpekidis
Måns Olström
Herman Hallberg
Adel Ziarat
Isak Magnusson
Johan Stenmark
Adam Hellborg
Diako Eliassi

Annons