”Jag känner mig glad att få spela med Kalmar FF”

21 oktober, 2016 |

I våras var han ett av Kalmar FF:s stora utropstecken efter att ha avgjort mot IF Elfsborg i Svenska Cupen och gjort sitt första allsvenska mål mot samma motstånd. Idag kämpar han sig tillbaka från sin skada och har ställt in siktet på att vara spelbar igen i januari. Vi tog en pratstund med Calle Johansson för att höra hur vägen tillbaka ser ut. 

Calle Johansson, du håller just nu på med din rehabträning. Hur går det för dig?

I våras var han ett av Kalmar FF:s stora utropstecken efter att ha avgjort mot IF Elfsborg i Svenska Cupen och gjort sitt första allsvenska mål mot samma motstånd. Idag kämpar han sig tillbaka från sin skada och har ställt in siktet på att vara spelbar igen i januari. Vi tog en pratstund med Calle Johansson för att höra hur vägen tillbaka ser ut. 

Calle Johansson, du håller just nu på med din rehabträning. Hur går det för dig?
– Jag tycker det går bra. Det är helt klart på rätt väg. Jag får en bra hjälp i dagsläget av Kjell Svensson som betyder mycket. En dag för mig just nu börjar med att jag drar till sjukhuset, där jag kör jag ett lättare träningspass i bassäng med Viktor Agardius. Det är skönt att ha honom där och träna tillsammans med. Det är tufft mentalt i början och då är det skönt att ha honom där som man kan prata med. Efter träningspasset på sjukhuset åker jag till träningen på Guldfågeln Arena och kör rörelseövningar, lite styrka runt höften och även runt bålen. 
Det är en skön känsla nu att träningen går åt rätt håll. Tittar vi tillbaka så har det gått ungefär en månad sedan operationen och smärtan har försvunnit. Samtidigt gäller det att ha tålamod tills man man kan springa igen.

När tror du att du kan vara tillbaka på fotbollsplanen?
– De har sagt att jag ska kunna vara tillbaka i januari. Då ska jag kunna smyga igång det med träning och fotboll. 

Du har haft en bra säsong med 12 matcher, där du spelat 5 matcher från start. Bland annat har du gjort ditt första allsvenska mål och avgjort en cupmatch mot Elfsborg på Borås Arena. Kan du ändå känna någon glädje över säsongen trots skadan?

– Helt klart kan jag göra det. Det har varit en riktigt bra säsong för min del tills skadorna kom. Skador kommer man alltid få leva med. Det tillhör fotbollen. Jag är väldigt nöjd med min säsong och framförallt är jag glad över att ha fått chansen att spela med Kalmar FF.

Det har gått ganska snabbt för dig efter att du kom upp i A-laget. Du fick snabbt mycket speltid och fick känna på hetluften. Hur mycket har du flyttat dina gränser under året med vilken speltid du känner dig nöjd med?
– Självklart så flyttar man gränserna framåt hela tiden. I början var jag nöjd bara med att känna på det. Efter det fick jag speltid och fick smak på A-lagsfotbollen. Då vill man spela hela tiden. Det en väldigt bra konkurrens på mittfältet i Kalmar FF, så jag känner ingen brådska. 

Om vi tittar framåt för din del. Vad har du för målsättning de kommande åren här i Kalmar FF?
– Min målsättning är att komma tillbaka så snabbt som möjligt från skadan. Efter det vill jag ta en plats i startelvan och få så mycket speltid som möjligt.

Annons