”Jag njuter av att spela fotboll här i Kalmar”

24 oktober, 2016 |

Måns Söderqvist, hur gick känslorna efter matchen igår när du fick stå där som matchvinnare?
– Väldigt skönt så klart att vi lyckades ta 3 poäng och att vi fortsätter ha häng på fjärdeplatsen. Det är klart att det var en skön känsla att kunna hjälpa laget att ta 3 poäng. Vi är starka för tillfället och har ett bra go i laget. Jag hoppas vi kan fortsätta på denna vägen framöver nu. 

Du har varit i en lite tyngre period innan gårdagens match. Hur jobbigt har det varit att stå vid sidan av?

Måns Söderqvist, hur gick känslorna efter matchen igår när du fick stå där som matchvinnare?
– Väldigt skönt så klart att vi lyckades ta 3 poäng och att vi fortsätter ha häng på fjärdeplatsen. Det är klart att det var en skön känsla att kunna hjälpa laget att ta 3 poäng. Vi är starka för tillfället och har ett bra go i laget. Jag hoppas vi kan fortsätta på denna vägen framöver nu. 

Du har varit i en lite tyngre period innan gårdagens match. Hur jobbigt har det varit att stå vid sidan av?
– Det är klart att jag alltid vill spela. Samtidigt kan man lära sig saker av det också. Det gäller att träna hårt på alla träningspass och visa vad jag kan. Till slut kommer chansen och då gäller det att ta den. Vi har en tuff konkurrens i laget nu med många duktiga spelare. Det är bra för laget. 

Hur mycket har du pratat med tränarna om din situation?
–  Det är klart att vi pratar till och från om ens situation. Samtidigt så gäller det att visa på träningen att jag vill spela. Det är där det gäller att sätta sitt spel. Min inställning är att bara fortsätta jobba hårt på träningarna tills chansen kommer. 

Det syntes tydligt igår att ni kunde släppa lite på gasen och anfalla lite hårdare. Hur mycket betyder det när ni går in till en match och kan spela avslappnat när kontraktet är säkrat?
– Vi har haft bra resultat senaste matcherna och det är klart det blir en trygghet i sig och det känns som att vi rider lite på en framgångsvåg just nu. Vi har ett bra självförtroende och det är verkligen roligt attt spela fotboll just nu. 

Man får känslan när man ser dig i omklädningsrummet att du trivs väldigt bra i Kalmar FF, och att alla andra trivs med dig. Har jag rätt känsla? 
– Det är klart det är skönt att vara hemma. Det är ett väldigt härligt gäng vi har just nu och det känns verkligen som jag är hemma. Det känns väldig bra. 

Det känns som du har spelat i Allsvenskan i evigheter. Men när man tittar på din ålder så är du bara 23 år gammal. Hur ser du på din framtid?  Har du fortfarande stora drömmar att ta steget utomlands?
– Ja, jag har varit med ett tag nu och det tror jag är en fördel när jag hamnar i en svacka. Jag vet vad som krävs för att ta sig ur det. Det är en erfarenhet som man samlar på sig med tiden. Nu känner jag att jag har kommit hem till Kalmar och trivs jättebra med det och förhoppningsvis har jag kommit ur den tunga perioden. Nu vill jag bara blicka framåt, fortätta utvecklas och njuta av att spela fotboll här i Kalmar. Jag känner mig lite mer mogen denna gången och har verkligen växt som människa. Och som sagt, jag trivs väldigt bra här i Kalmar och njuter av varenda sekund för tillfället. 

Annons