”Jag trivs med min tillvaro i Kalmar just nu”

22 oktober, 2016 |

Henri Anier anslöt till Kalmar i somras och har sedan dess fått flitigt med speltid i Kalmar FF. Vi tog en pratstund med honom för att höra hur han har upplevt den första tiden i Kalmar. 

Henri Anier, du kom till Kalmar i augusti, hur har du upplevt din första tid i föreningen och i staden?
– Det har fungerat hur bra som helst sedan första dagen jag kom hit. Alla i föreningen och runt föreningen har varit väldigt stöttande och vänliga. Jag har kunnat anpassa mig väldigt bra.

Henri Anier anslöt till Kalmar i somras och har sedan dess fått flitigt med speltid i Kalmar FF. Vi tog en pratstund med honom för att höra hur han har upplevt den första tiden i Kalmar. 

Henri Anier, du kom till Kalmar i augusti, hur har du upplevt din första tid i föreningen och i staden?
– Det har fungerat hur bra som helst sedan första dagen jag kom hit. Alla i föreningen och runt föreningen har varit väldigt stöttande och vänliga. Jag har kunnat anpassa mig väldigt bra.

Du kom från Skottland och Dundee United. Har det varit en stor skillnad med typen av fotboll som det spelas i Sverige?
– Jag tycker inte att det är någon större skillnad med hur fotbollen ser ut. Skotsk fotboll är lite mer fysisk är väl det enda kan man säga. Tittar vi på jämförelser av tempo så skulle jag säga att det är ungefär samma. Fotbollen i Sverige har väldigt hög kvalité med väldigt många bra spelare. Ligan är väldigt jämn mellan klubbarna som man kan se även den här säsongen. Mindre klubbar kan vinna mot de större. Det gör ligan väldigt konkurrenskraftig.

Du har spelat 7 matcher hittills i Kalmar FF-tröjan. Vad kan du säga om din insats så här långt?
– Jag känner att jag har anpassat mig bra. Jag förstår hur tränaren vill att laget ska spela och vad min roll i laget är. Sedan förra matchen hade vi en bra svit med 4 raka vinster vilket är ett bra tecken. Jag är väldigt nöjd med hur vi har presterat. Vi har visat att vi kan spela väldigt bra fotboll och förhoppningsvis kan vi fortsätta göra det. På en personlig nivå är jag väldigt glad över att ha varit en del av det, samtidigt som jag kommer fortsätta jobba hårt för att fortsätta hitta yta, göra mål och hjälpa laget till nya framgångar. 

Ditt kontrakt går ut efter säsongen. Kan du säga någonting om hur tankarna eller diskussionerna går om en eventuell fortsättning?
– Jag trivs med min tillvaro här i Kalmar just nu och tar det dag för dag. Gällande framtiden är det lite för tidigt att säga något. Min koncentration är helt och hållet på de kommande matcherna och jag tror vi kommer sätta oss och diskutera framtid när säsongen är färdigspelad. 

Till sist, på söndag är det ny match mot BK Häcken. Vad har du för känslor inför matchen?
– Det kommer helt klart bli en tuff match. Men vi går in till matchen med ett enda fokus, att ta 3 poäng. Det är bara några matcher kvar och vi siktar på att vara så nära toppen som möjligt när vi summerar säsongen. 

Annons