”Jag vill dra lärdom av det som hände och jobba för att bli ännu bättre”

12 september, 2019 | Nyhet

Igår kom beskedet att Kalmar FF:s mittfältare Romario får ytterligare en matchs avstängning efter den situationen som gav rött kort senast mot Malmö FF. Vi tog en pratstund med honom efter dagens träning för att höra hur han ser på beslutet, det röda kortet och de kommande matcherna.

Romario, igår kom beskedet att det blir två matchers avstängning efter det röda kortet mot Malmö FF. Hur ser du på beslutet att du får ytterligare en match utöver den automatiska? 
– När det hände upplevde jag inte att situationen hade behövt en match till i avstängning. Samtidigt accepterar jag det beslutet som fattats och tar det straffet som har delats ut. Jag vill dra lärdom av det som hände och jobba för att bli bättre och hjälpa laget de sista matcherna. Det som har hänt är ingenting jag kan påverka nu. Nu vill jag fokusera på det jag kan påverka och göra en stark avslutning på säsongen.

Utvisningen kom redan i den nionde matchminuten mot Malmö FF och satte laget i en tuff situation. Hur ser du på den situationen som uppstod? 
– I momentet som uppstod i matchen handlade det inte om att skada honom eller ta ett dåligt beslut för laget. Jag ville blockera ut bollen när den studsade upp. Det handlade bara om det. Direkt efter när jag gick ut till omklädningsrummet var det en av de jobbigaste känslorna under karriären. Man vet att man försvårat för laget efter åtta minuters spel och satt dem i en jobbig sits. Det är fortfarande jobbigt och det var inte bra gjort av mig. Men nu har jag något att förhålla mig till och är fokuserad på att komma stärkt ur det här.

Många supportrar blev så klart besvikna över det röda kortet. Vill du skicka med någon hälsning till de rödvita som var på matchen? 
– I de momenten man tar ett felbeslut får det stora konsekvenser och i de stunderna kommer man bara ihåg det negativa och glömmer alla andra matcher där man tagit bra beslut. Det tar inte bort situationen i sig och det som hände var fel av mig. Jag hade ingen intention att göra någon besviken eller arg. Jag har funderat mycket på det röda kortet och tycker det är jobbigt att jag satte laget i den sitsen och ber verkligen om ursäkt för det som hände. Nu handlar det för min del om att jobba ännu hårdare framöver och se till att det inte uppstår sådana situationer igen. Jag vill jobba hårt för Kalmar FF och hjälpa laget som jag alltid gjort innan. Det har inte förändrats och kommer aldrig göra. Jag hoppas att alla supportrar är med oss i den här stunden och jobbar hårt tillsammans med oss spelare för att ta oss ur denna situationen. Där behöver vi allt stöd vi kan få.

Om vi vänder blickarna mot det som är kvar av säsongen. Hur ser du påmatcherna ni har framför er? 
– Vi har åtta matcher kvar och vi är väl förberedda inför det som väntar och kommer göra allt för att samla ihop så många poäng vi kan på de avslutande matcherna. Vi möter de lagen som vi fightas mot i tabellen och kommer jobba stenhårt för att komma ur den här situationen.

Det har varit två jobbiga matcher på rad med många insläppta mål, både mot Malmö FF och IFK Göteborg. Vad är din analys av de två insatserna? 

– Den sista matchen är inte mycket att säga om. Den påverkades mycket av att laget spelade med en man mindre. Tittar vi på matchen mot IFK Göteborg gjorde vi alldeles för många misstag defensivt och då blir man straffade. Nu handlar det om att dra lärdom och komma stärkta ur det här.

Du är en av Kalmar FF:s stora nyckelspelare. Känner man lite extra ansvar inför den slutspurt som kommer att bära laget i rätt riktning för att ta de poängen som krävs? 
– Jag känner mig komfortabel i den situationen som är. Att vara en av de spelarna du pratar om är bara positivt och det är något som bara gör mig starkare som fotbollsspelare. Men det är inte bara jag som ska bära det här laget. Vi är en grupp där ute som ska göra det tillsammans. För min egen del handlar det om att bidra med det jag kan och det är en stolthet varje dag att hjälpa laget och få representera Kalmar FF.

Hur ser du själv på din egen säsong så här långt? 
– Det har varit ett tufft år för oss och hela gruppen. Vi har känt att vi kunde vunnit flera matcher, framförallt under våren. Det fanns en förväntan inför säsongen, både här inne och utifrån. För min egen del har jag kanske gjort färre assist och mål i år. Men jag har haft en lite annan roll och kan någon annan spelare kliva fram så spelar det ingen roll. Jag försöker alltid jobba hårt för laget och göra mitt bästa för Kalmar FF. 

Annons