Kalmar FF söker ny klubbchef

4 maj, 2016 |

Kalmar FF söker nu ny klubbchef till föreningen. Är du intresserad? Nedan hittar du information om tjänsten. Fram till och med den 26 maj kan du skicka in din ansökan. 

FÖRENINGEN

Kalmar FF söker nu ny klubbchef till föreningen. Är du intresserad? Nedan hittar du information om tjänsten. Fram till och med den 26 maj kan du skicka in din ansökan. 

FÖRENINGEN
Kalmar FF fick sitt namn 1927 genom namnbyte från Kalmar Idrottssällskap. Denna förening tillkom 1918 genom sammanslagning av IF Gothia och IF Kamraterna. IF Gothia har sitt ursprung i den 1910 bildade idrottsföreningen Göta, som genom namnändring till IF Gothia 1912 vann inträde i Riksidrottsförbundet. Genom åren har Kalmar FF blivit regionens starkaste varumärke. Tillsammans med Ölandsbron och Kalmar Slott har föreningen satt residensstaden Kalmar på kartan. Efter återkomsten till Allsvenskan 2004 och framgångarna sedan dess har föreningens roll att profilera Kalmar förstärkts ytterligare. 

Säsongen 2008 stod Kalmar FF för första gången i föreningens historia som Svenska Mästare och inför säsongen 2011 tog vi ett stort steg i föreningens utveckling när vi flyttade in i vår egen arena, Guldfågeln Arena. Här ges möjlighet att se fotboll på bästa sätt från alla platser. Samtliga 12 000 platser har full sikt mot planen och utformningen av arenan ger en tät atmosfär och skapar en underbar stämning både på plan och på läktare.


ROLL OCH UPPGIFTER
Rollen som klubbchef i Kalmar FF är bred, den kombinerar kommersiella frågor med föreningsfrågor, och har ett tydligt fokus på att driva resultat- och utvecklingsorienterat arbete med fotbollen som huvudsaklig verksamhet. Som klubbchef har du ett nära samarbete med föreningens ordförande och styrelse, inte minst i strategiska frågor.

 Klubbchefen har resultat- och personalansvar och leder i ett direkt chefskap drygt 10 medarbetare, vilka arbetar inom funktionerna marknad/sälj, arena/säkerhet och ekonomi/kansli. Organisationen kring fotbollen är väl fungerande med kunnig och engagerad personal som sköter den dagliga driften. De många ideellt arbetande är själva hjärtat av verksamheten och präglas av relationer med medlemmar, ungdomsledare och övrigt ideellt arbetande människor i föreningen.  

Uppdraget är kontaktintensivt och nätverksinriktat. Klubbchefen kommer att samverka med en rad aktörer i fotbollssverige, inte minst Svenska fotbollsförbundet och Svensk Elitfotboll. En framgångsrik allsvensk fotbollsförening förutsätter också samarbete med det lokala och regionala näringslivet, med media samt med kommunen och ledande lokala politiker.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint fotbollsintresse, en vilja att jobba utvecklingsinriktat och en förmåga att skapa resultat – själv och tillsammans med andra. Du har flerårig erfarenhet av arbete i företagsledande position och troligen en akademisk examen. Tjänsten förutsätter kunskaper inom ekonomi. Din känsla och förståelse för föreningslivet är lika självklar som ditt fotbollsintresse. Du är van vid att samarbeta med externa aktörer och att engagera dig i olika marknadsinriktade aktiviteter. Meriterande är arbetserfarenheter från, och ett upparbetat kontaktnät i, regionen. Du bor eller har för avsikt att bosätta dig i Kalmartrakten.

Som ledare har du förmågan att inspirera och skapa delaktighet. Du är ett gott stöd för dina medarbetare, också tack vare ditt tydliga, lyhörda och prestigelösa sätt. Du är strukturerad, trivs med ordning och reda runt omkring dig och är lika skicklig på att arbeta planerat som händelsestyrt. Arbetet förutsätter mycket god kommunikationsförmåga och du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

INTRESSERAD?
Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Per Dahlgren eller Jonas Österbo, tel. 0480-42 00 24, vid Cap Urval som vi samarbetar med i den här rekryteringen.

Din intresseanmälan med meritförteckning märkt med ”Klubbchef KFF” sänder du snarast, dock senast den 26 maj till: info@capurval.se

Annons