Kalmar FF U19 segrade på Skytteholm

30 maj, 2015 |

2-1 (1-0) seger för Kalmar FF U19 mot AIK

2-1 (1-0) seger för Kalmar FF U19 mot AIK

Kalmar FF, inför matchen trea i tabellen (samma poäng som ettan), och AIK (två poäng bakom KFF inför matchen) möttes i dag på Skytteholms konstgräs. Kalmar FF vann med 2-1 (1-0).
Ett ihållande regn gjorde emellertid planen svårspelad och till en början var det som om Kalmar FF-spelarna satt kvar i bussen.
Man agerade tveksamt och försiktigt och det var AIK som hade den första chansen.
Men successivt tuggade sig Kalmar FF in i matchen. Man började vinna dueller och framför allt började man spela med rörlighet och påhittighet. Kalmar FF började äga bollen, hålla i bollen och när AIK försökte kliv fram med sin press hittade KFF vägar förbi.
– Jag är väldigt nöjd med passningsspelet. Vi var modiga och hela tiden spelbara och hittade lösningar på det mesta, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.
Efter en spelvändning hittade Jacob Johansson Måns Olström med en öppnade passning och Olström nicklobbade in 1-0 över en utrusande AIK-målvakt.
Kalmar FF hade sedan lägen att göra flera mål. Elie Kouakou träffade ribban och Calle Johansson var två gånger om millimetrar från att sätta 2-0.
Samtidigt kvävde KFF hela tiden AIK:s anfallsförsök.
– Efter en trevande start gjorde vi sedan en av årets bästa halvlekar, säger Henrik Rydström.
Andra halvlek hann knappt starta innan AIK nästan kvitterade. Efter slarv på Kalmar FF:s vänsterkant tvingade John Håkansson, målvakt i Kalmar FF, freda sitt mål med en fotparad.
Och för en stund fick KFF för korta anfall och för långt lag, vilket sällan är en bra kombination. Men precis som i första halvlek tog gästerna tag i spelet, blev noggrannare med bollen, kröp närmre motståndarna och när målchanser skapades var det nästan alltid Kalmar FF som skapade dem. Måns Olström var nära, men hans skott träffade kryssribban. Och Elie Kouakou var fri, men Oscar Linnér i AIK-målet räddade.
Istället var det Svante Ingelsson som satte 2-0. Från långt håll skickade han i väg en häxpipa till skott som gick i mål.
Efter det kontrollerade Kalmar FF matchen. AIK försökte flytta upp spelet, men hade inte riktigt kraft för att fullt ut hota gästernas mål. Men med drygt tio minuter kvar fick AIK straff, som förvaltades på bästa sätt.
– Jag var väl av den åsikten att det var en väldigt, väldigt, väldigt, vääääldigt billig straff. Där och då var jag tämligen ilsken. Men vi la det åt sidan och killarna fokuserade på rätt saker, det vill säga att hålla huvudet kallt, säger Henrik Rydström.
Vars Kalmar FF vann rättvist.
– Jag och min assisterande, Johan Steglander, tjatar alltid om att det handlar om prestation. Men vi tycker ju också om att vinna. I synnerhet när det sker efter bra prestationer. Och vi skulle ljuga om vi påstod att vi inte tycker om att kika på tabellen just nu. Sju segrar och två oavgjorda efter nio matcher. Och blott tre insläppta mål. Vi njuter en kort stund, sedan ska vi och spelarna fortsätta utvecklas, säger Henrik Rydström.

Annons