Kalmar FF U19 upp i serieledning

3 juni, 2015 |

U19-seger mot GIF Sundsvall med 3-2 (3-2)

GIF Sundsvall tog flyget till Kalmar för att möta Kalmar FF:s U 19-killar i Allsvenska Norra. En på förhand tät och tuff match, gästerna från Sundsvall parkerade på en femteplats i tabellen, Kalmar FF några placeringar ovanför. Kalmar FF vann med 3-2 (3-2)

Inledningsvis var det dock allt annat än tätt och tufft. Kalmar FF var helt enkelt för bra.

Efter blott tre minuter rullade Kalmar FF upp GIF Sundsvall efter konstens alla regler. Anfallet startade hos vänsterbacken Giga Chkheidze och via snabba passningskombinationer tog sig KFF hela vägen upp till gästernas straffområde, där Gustav Eriksson Söderström satte 1-0 och sedan rullade det på.

Jacob Johansson blev neddragen i GIF Sundsvalls straffområde med straff som följd. Den satte Gustav Eriksson Söderström till 2-0.

Och efter drygt 25 minuter spel fick Calle Johansson bollen av Jacob Johansson strax efter mittlinjen och gav sig i väg på en soloraid. Som slutade med att Calle Johansson satte 3-0.
– Första 30-35 var nog årets bästa spel. Vi var aggressiva, vi var arbetsvilliga och när vi vann bollen kunde vi skifta i temperament och agera kyligt. Några av anfallen var rasande vackra, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.
Det var närmre 4-0 än en reducering för gästerna. Ändå kom en reducering. För GIF Sundsvall hade inte åkt hela vägen till Kalmar för att ge sig utan en fajt.

När Kalmar FF slarvade en aning utanför eget straffområde och drog på sig en frispark var inte gästerna sena att utnyttja misstaget. Frisparken slank under John Håkansson i Kalmar FF:s mål och reduceringen fungerade som en livlina åt GIF Sundsvall.

Några minuter innan halvtidsvilan kom KFF-försvaret fel på en djupledsboll, en GIF-spelare gjordes ner i KFF:s straffområde och även om John Håkansson räddade straffen slog GIF Sundsvall in returen och så var det plötsligt match igen.
3-0 hade blivit 3-2.
– Det var mentalt jobbigt för killarna. Bra spel, 3-0-ledning, bud på mer och så nästan från ingenstans var det 3-2. Och det utan att GIF Sundsvall direkt radade upp chanser. Men fotboll är komplext och ibland måste du inte ha ett gigantiskt övertag för att göra mål. Det fick vi känna på idag, säger Henrik Rydström.

Andra halvlek blev sämre än den första. Kanske som en följd av att GIF Sundsvall fick energi av sina reduceringar och kanske för att hemmaspelarna blev fega när deras säkra ledning höll på att glida dem ur händerna.

Det var emellertid Kalmar FF som kontrollerade spelet efter paus och som hade de vassaste chanserna att göra mål.
– Fast jag är aningen besviken på vårt spel i den andra halvleken. Vi blev för fega. Och när vi sedan hade lägen att döda matchen var vi inte tillräckligt beslutsamma. Vilket gjorde att GIF Sundsvall jagade oss hela vägen in. Det ska de ha en eloge för. Många lag hade slutat sprattla efter vår fina inledning. Och deras djupledsspel var en ständig källa till oro, säger Henrik Rydström.

Kalmar FF gick i och med segern upp i serieledning. Åtta segrar och två oavgjorda på tio matcher.
Beröm till Giga Chkheidze, Adam Hellborg och Calle Johansson.