Kalmar FF utslagna ur Svenska Cupen

19 mars, 2016 |

KFF förlorade semifinalen i Svenska Cupen mot Malmö FF

På lördagen var det dags för semifinal i Svenska Cupen mellan Kalmar FF och Malmö FF på Gudfågeln Arena och det var hemmalaget som började matchen klart bäst. I den elfte spelminuten kunde KFF också helt rättvist ta ledningen med 1-0 då Romario löpte igenom MFF-försvaret och petade in bollen i mål bakom Johan Wiland.

Malmö FF hade stundtals svårt att häng med i Kalmars frenesi under den första halvleken och 1-0 i paus kunde varit betydligt mer.

Allt förändrades på sex minuter
I den andra halvleken kom dock bortalaget ut som ett helt nytt lag och även om det var KFF som började den andra halvleken bäst så skulle det visa sig ganska snart att det var Malmös halvlek.

På sex minuter ändras matchbilden helt – först får MFF chansen att kvittera på straff där Markus Rosenberg inte gör något misstag utan sätter bollen mitt i mål.

Bara minuter senare kan samme Rosenberg ge Malmö ledningen med 2-1 då han först tar sig förbi två försvarare och sedan med ett välplacerat vänsterskott placerar in ledningsmålet för bortalaget.

Det skulle inte ta stopp där utan Malmö FF skulle också hinna göra 3-1 efter att Kalmar tappat bollen i backlinjen och Jo Inge Berget fått öppet mål, tre mål på sex minuter och semifinalen var mer eller mindre avgjord.

KFF försökte hitta en slutforcering med kvarten kvar att spela men då Ismael blivit utvisad i den 84:e minuten såg det inte ut som att det skulle bli några mer mål på GFA – men i den sista övertidsminuten lyckades tilltrotts Marcus Antonsson reducera till 3-2 med ett vänsterskott, men närmare än så kom inte Kalmar FF och därmed tog Svenska Cupen och möjlighet till spel i Europa slut.