Kalmar FF vände och vann genrepet

25 mars, 2012 |

Kalmar FF besegrade Halmstads BK med 3-2 i genrepet inför den allsvenska premiären

Kalmar FF vann genrepet mot Halmstads BK inför den allsvenska premiären. Matchen slutade 3-2 efter att Kalmar FF vänt ett 0-1 i halvtid till seger på ett soligt Alevallen i Halmstad.

KFF:s målskyttar var Kristoffer Fagercrantz, Paulus Arajuuri och Abiola Dauda.

Det bjöds på ett riktigt målkalas i försäsongens sista match och tillika genrep inför den allsvenska premiären kommande helg. Kalmar FF gästade Halmstad för match mot Halmstads BK inför 530 åskådare i solskenet på Alevallens naturgräs.

Efter en matchinledning som var befriad från målchanser var det hemmalaget som tog ledningen i den 27:e minuten när Antonio Rojas hittade rätt bakom Etrit Berisha. Ett mål som stod sig halvleken ut även om KFF hade en boll i mål efter en nick av Paulus Arajuuri som dock stod i offsideläge.

I andra halvlek blev det betydligt öppnare spel från båda lagen och således bjöds publiken på målchanser i parti och minut. Efter drygt en timmes spel kunde Kristoffer Fagercrantz skicka in kvitteringen på straff sedan hemmalagets Viktor Ljung fått bollen på handen. Och bara några minuter senare kom också KFF:s ledningsmål signerat Paulus Arajuuri som från nära håll lyfte in bollen bakom Karl-Johan Johnson i HBK-målet. Hemmlaget kunde dock kvittera ganska omgående när domaren Martin Olsson för andra gången pekade på straffpunkten. Antonio Rojas klev fram och satte sitt andra mål för dagen bakom Etrit Berisha.

I den 77:e minuten kom det matchavgörande målet för KFF som tog sin femte raka seger på försäsongen. Upprinnelsen till målet kom efter ett inlägg från Erik Israelsson där bollen till slut damp ned hos inbytte Abiola Dauda i straffområdet. Dauda gjorde inget misstag utan distinkt satte han bollen i mål.

Halmstad fick på slutet en chans till kvittering när domaren Martin Olsson återigen hittade en straff sedan Berisha fällt hemmalagets Gudjón Baldvinsson. Kristinn Steindórsson tog hand om straffen, men Berisha valde rätt hörn och kunde tippa bollen till en resultatlös hörna.

Allsvenskan inleds kommande helg och för Kalmar FF väntar  GIF Sundsvall på lördag på Norrporten Arena.