Krönika från Pinatar del 2: ”Sjöstedt har öppnat en frisörsalong”

30 januari, 2024 | Nyhet

Det blir en vardag även på ett träningsläger i Spanien och rutinerna har sin charm. Frukost vid åtta, teori inför träningspasset vid tio, promenad till planerna och så drar träningen igång vid elva, lunch vid ett, lite vila, gym, möten, middag och så börjar det om igen. Och det är ingen större överraskning att kropparna börjar bli lite slitna, men eftersom all träning mäts i både puls och löpmeter samt att spelarna får regelbunden massage och diverse service känns det som man har rätt bra koll. Henrik Jensen körde några minuter extra mot det som var bestämt vid dagens elva mot elva och jag tyckte han fick någon pik vid lunchen av vår nye performance coach Ludde om det.

I övrigt en träning med hög intensitet, eftersom Johan Karlsson och Calle Gustafsson vilade så fick Rasmus Elm och Emin Nouri hoppa in. Innan träningen delade man upp lagen i ett varsitt rum där dom fick möjligheten att dra upp sin taktik. Man adderade också några mentala moment i matchen där bland annat ena laget fick börja med en straff. 

Efter träningen och promenaden tillbaka till hotellet gick jag bakom några av spelarna och tjuvlyssnade när internmatchen analyserades, och jag ska inte säga för mycket vad som sas, men så mycket kan jag säga att varken Emin eller Rasmus gjorde bort sig, snarare tvärtom. Men kanske fick den sistnämnda med sig något från 39 landskamper och spel mot stjärnor som Messi och Ronaldo. Otroligt.

En bubblare är att Rasmus Sjöstedt har öppnat en frisörsalong på rummet och vad jag förstått är efterfrågan på klipptid ganska hög särskilt bland dom unga spelarna. Än så länge har han dock bara haft en kund i nya målvakten Samuel Brolin, men som i och för sig var mycket nöjd och som samtidigt påpekade att det var en briljant teambuilding. Tydligen saknar salong Sjöstedt lite verktyg så endast en typ av frisyr kan erbjudas, en så kallad fadeklippning.

Eftersom jag själv jobbar med mat när jag inte är här nere så måste jag väl vara ärlig att säga att den är sådär. Men precis som med allt annat så skulle aldrig den här gruppen gnälla. Oavsett om dom får spela på grus i Tingsryd ena dagen och på plastgräs på Fjölebro den andra. Lagledaren Johan Steglander saknar dock ständigt sås, något Rasmus Elm snappat upp och köpte en spansk kebabsås till Stegen på Lidl.

Avslutningsvis, för er som vill ha mer av KFF vill jag tipsa om vår podd Studio Pinatar med Jörgen Petersson och Peter Swärdh samt en längre intervju med Henrik Jensen som studio Allsvenskan gjort! Missa inte heller att vara med och tävla  i Rasmus Elms quiz, fina priser utlovas!

Hasta la vista.

Martin Bergvall Nilsson 
speaker

Annons