Kubanerna inför söndagens match

18 september, 2009 |

Ordförande Anders Östling svarar på sju snabba frågor inför matchen på Fredriksskans.

Anders Östling, ordförande i Örebro SK:s supporterklubb Kubanerna, svarar på sju snabba frågor inför söndagens match mellan Kalmar FF och Örebro SK.

Ordförande Anders Östling svarar på sju snabba frågor inför matchen på Fredriksskans.

Anders Östling, ordförande i Örebro SK:s supporterklubb Kubanerna, svarar på sju snabba frågor inför söndagens match mellan Kalmar FF och Örebro SK.

Hur har eran säsong varit hittills?
– Spelmässigt tycker jag att vi har varit med i nästan alla matcher och det har sett bättre och bättre ut ju längre in på säsongen vi kommit. ÖSK brukar ju nästan alltid vara bäst på hösten och fortsätter vi att spela som vi gör kommer de avslutande matcherna att bli mycket angenäma för vår del.

Hur är läget inför matchen?
– Truppen börjar kännas mycket stabil nu framåt hösten och flera spelare som tidigare haft skadeproblem är åter i spel. Våran högerback Patrik Anttoonen är förmodligen fortfarande inte helt okej, men i övrigt är både startelva och bänk intakt skademässigt. Tyvärr kan inte våran offensiva mittfältare Nordin Gerzic medverka på grund av avstängning, ett stor avbräck för vår del.

Vad är dina förväntningar på matchen mot Kalmar?
– Förra året ordnade vi oavgjort på Fredrikssans och i år vann vi hemmamatchen i Örebro så poäng, det har jag stora förhoppningar på. Sedan om det blir tre det får vi se på söndag. Sett till spelet tror jag att ÖSK kommer lite mer defensiva i sin laguppställning än vi vanligtvis är nuförtiden. Mycket på grund av Gerzics avstängning.

Vilken/vilka spelare ska Kalmar se upp med?
– Frågan är väl egentligen vilken spelare Kalmar inte ska se upp med. Vi har spelare på alla positioner som har potential att ruska om ordentligt för våra motståndare. Det låter kanske lite kaxigt, men ÖSK är idag ett lag som har flera som kan skapa farligheter och från flera olika håll och kanter.

Vilken/vilka Kalmarspelare fruktar ni mest?
– Det enklaste hade ju varit att säga Bröderna Elm, men nu går det inte. Därför får det bli Tobias Eriksson han har verkligen gjort det bra i Kalmar i år.

Hur tror du säsongen kommer att sluta för båda lagen?
– Ser man till kvarvarande motståndare har ÖSK ett lite svårare spelschema och risken är att vi därför hamnar bakom Kalmar i slutändan. Jag tror dock ändå att vi båda kommer bland de fem främsta. Helsingborg har ju rasat som ett korthus därför ger de platsen till oss bakom er fyra som just nu gör upp om guldet.

Hur tror du matchen slutar?
– 0-1
 
Ett stort tack för bra svar säger vi till Anders Östling ordförande i Kubanerna, Örebro sportklubbs officiella supporterklubb.

Annons