Kvalet till Champions League

14 juli, 2009 |

Nu har resan mot Ungern påbörjats för Kalmar FF.

Klockan 09:30 lyfter det chartrade planet med destination Ungern och Debrechen med Kalmar FF:s spelartrupp ombord. Laget anländer till Debrecen vid 11:30 och åker då direkt till hotellet där man skall tillbringa de närmsta två dagarna.

Nu har resan mot Ungern påbörjats för Kalmar FF.

Klockan 09:30 lyfter det chartrade planet med destination Ungern och Debrechen med Kalmar FF:s spelartrupp ombord. Laget anländer till Debrecen vid 11:30 och åker då direkt till hotellet där man skall tillbringa de närmsta två dagarna.

Klockan 13:00 är det dags för lunch och därefter väntar en lugn eftermiddag för spelarna med vila på hotellet och eventuellt lite promenader i grannskapet innan det är dags för middag och avfärd mot Debreceni Stadium.

Väl på morgondagens matcharena väntar ett träningspass och möjligheten för spelarna att känna på atmosfären inför det som komma skall.

Onsdagen inleds med en sen frukost och därefter en promed innan en period med vila och matintag inför kvällens match inleds. Klockan 18:00 samlas laget för en genomgång inför matchen och därefter är det avresa till arenan som gäller och klockan 20:00 visslar den franska domaren Fredy Fautrel igång Champins League kvalets första match. Efter matchen kliver laget direkt på en väntande buss för transport till flygplatsen där det chartrade planet väntar på att ta dem tillbaka till Kalmar dit man beräknas anlända sent onsdag natt.

Inför matchen tog hemsidans nya skribent Sigge Göransson kontakt med Tobias Eriksson för att kolla läget inför avresan.

Hur har din tid i Kalmar och Kalmar FF varit såhär långt?
– Jag trivs jättebra, både socialt och med laget. Det är en fin stad som jag trivs mycket bra i. I början var det lite jobbigt när resultaten inte gick med oss, men nu när vi har bra flyt har jag absolut inget att klaga på.
 
Kval till världens finaste fotbollsturnering Champions League väntar. Vad är tankarna inför det?
– Det är det jag har sett fram emot allra mest. Att se hur man står sig mot internationellt motstånd. Det ska bli väldigt spännande.
 
Laget har bra flyt nu och kommer från en 6-1 seger mot Djurgården i Allsvenskan. Hur påverkar det laget inför den stundande matchen mot Debreceni VSC?
– Det är klart det är positivt. Vi har mycket självförtroende och spelarna är i bra form. Det ger oss en trygghet.
 
Vad vet du om Debreceni VSC?
Inte mycket. Jag vet att de är ungerska mästare. Jag vet även att Nanne (Bergstrand) har varit nere i Ungern och studerat dem, så vi får snart mer information om laget. Det kommer bli en tuff match.
 
Debrecen är Ungerns näst största stad efter Budapest, hoppas du att du får tid över till att utforska staden när ni väl är där?
– Jaså, där lärde du mig något (skratt). Jag vet inte om det blir tid över till det, så jag försöker lägga alla fokus på matchen.

Intervju av Sigge Göransson

Annons