Larsson: ”En av årets höjdpunkter”

6 augusti, 2011 |

5 snabba frågor med Stefan Larsson inför matchen mot IF Elfsborg på Borås Arena

1. Fyra raka förluster och senast blytunga 0-3 mot Mjällby AIF på Guldfågeln Arena. Hur är stämningen i truppen?

5 snabba frågor med Stefan Larsson inför matchen mot IF Elfsborg på Borås Arena

1. Fyra raka förluster och senast blytunga 0-3 mot Mjällby AIF på Guldfågeln Arena. Hur är stämningen i truppen?

– Klart att truppen har blivit påverkad av fyra förluster. Men ser man till sammanhållning och gemenskap mot varandra så är den oförändrad och det är ett gott tecken. Vad jag kan minnas var det väldigt länge sedan vi förlorade fyra raka matcher för det brukar alltid trilla in en och annan oavgjort match. Nu får vi se verkligenheten i ögonen att vi har fyra förluster och inte stoppa ned huvudet i sanden och hoppas att det ska komma en trepoängare. Nu är det stenhårt jobb som gäller med start mot Elfsborg på söndag.

2. Bara att gnugga vidare med andra ord eller finns det några recept för att vända den negativa trenden?

– Jag skulle vilja säga så här. För oss gäller det att gnugga vidare ändå hårdare. Vi körde ett ganska tufft träningspass igår och det kan vara ganska skönt ibland att få rensa ut systemet – inte bara fysiskt utan också mentalt. Det är så det får bli i matcherna nu – att man vågar bli riktigt, riktigt trött.

3. För egen del då. Hur har senaste månaden varit?

–  Jag är självklart besviken över att vi inte tagit några poäng överhuvdtaget. Det är det enda man gått runt och tänkt på sedan förlusten borta mot Trelleborg. Man vill upp direkt på vinnartåget igen och vända den här negativa trenden som vi är inne i för tillfället. Hur det gått för egen del har jag inte tänkt så mycket på.

4. Om vi blickar framåt väntar nu två raka bortamatcher mot IF Elfsborg och GAIS. Hur går dina tankar inför söndagens match mot IF Elfsborg?

– Personligen tycker jag att elfsborg på bortaplan är en av årets höjdpunkter. Det brukar alltid bli fartfyllda och roliga matcher mellan oss som lockar mycket publik och det tilltalar mig. Elfsborg är ett namnstarkt – och spelskickligt lag med en bred trupp som är ganska kompletta. Så för oss kommer det att bli en härlig utmaning.  

5. Vårmötet på Guldfågeln Arena slutade 2-1. Alltid något att ta med sig till Borås Arena, eller?

– Trots att vi hamnade i ett tidigt underläge kom vi tillbaka starkt och lyckades vända matchen. Ska man ta med sig något ifrån den matchen så är det självklart vändningen men även hur vi agerade och spelade i andra halvlek som var riktigt bra ifrån vår sida. Det ska vi ta med oss till matchen på söndag.

Annons