Lucas Hägg-Johansson förlänger kontraktet!

14 oktober, 2016 |

Lucas Hägg Johansson och Kalmar FF kom idag överens om ett nytt 1-årsavtal som gäller över säsongen 2017. 

Lucas Hägg Johansson och Kalmar FF kom idag överens om ett nytt 1-årsavtal som gäller över säsongen 2017. 

Lucas Hägg Johansson om förlängningen med Kalmar FF
– Det känns bra att ha förlängt med ytterligare ett år i Kalmar FF. Jag har varit här ett tag nu så man har lärt känna folk runt omkring föreningen. Det ska bli väldigt roligt att fortsätta utvecklingen här under säsongen 2017. Jag känner för egen del att min utveckling tagit stora kliv framåt vilket är en skön känsla. Det har varit skönt att få vara i samma miljö vilket har gett mig en helt annan trygghet än tidigare. Under säsongen har jag fått känna på spel i Svenska cupen och även göra min allsvenska debut. Det ger mersmak att vara med i de sammanhangen och sporrar en ännu mer att bli bättre. Jag ser fram emot det som kommer nu. Idag känner jag att jag vet vad som krävs och jag vet vad nivån ligger på, samtidigt som jag känner att jag inte är långt därifrån i dagsläget. Jag är med och tampas om det. 

– Under året har jag jobbat på mycket med Donald, vår målvaktstränare. Vi har väldigt bra samarbete hela målvakts-teamet, där jag, Ole och Donald hjälper varandra. Det är en grupp som vill framåt och en målvakstränare som ser till att vi hela tiden pushar varandra till nya nivåer. Så väl på träning som i match. Det har gett resultat. 

– Jag kan ringa Donald sent på kvällen och fråga om vi kan köra ett extrapass. Jag vet att han kommer direkt. Det är en skön känsla att han finns där hela tiden för oss målvakter.
Han är bra på att se det i det större perspektivet. Även om man är dålig så ser han det i det större perspektivet. Insatsen kanske varit bra och då hakar han inte upp sig på de små detaljerna. Det känns som att vi har en tydlig linje med vad vi vill uppnå i Kalmar FF och jag gillar det. 

– Härnäst ska vi först och främst se till att avsluta allsvenskan och göra det på ett bra sätt. Sedan har vi en match till i U21-serien som vi ska se till att göra bra. Men först och främst lägger vi all kraft inför söndagens match mot Örebro SK. 

Thomas Andersson-Borstam om förlängningen med Lucas Hägg Johansson
– Vi är glada att Lucas kommer att fortsätta sin karriär i Kalmar FF och ta upp kampen med Ole Söderberg. Lucas har tagit stora steg i år med både spel i Svenska cupen och Allsvenskan. Vi har ett ungt och hungrigt målvaktsgäng i föreningen som ska bli spännande att följa framöver.

Annons