Mållöst möte med Mjällby

27 februari, 2011 |

Trots flera bra målchanser lyckades Kalmar FF inte få in bollen mot Mjällby AIF

Efter tre förlustmatcher på spansk mark och turneringen La Manga Cup 2 väntade försäsongens tredje hemmamatch under söndagen när den allsvenska kollegan Mjällby AIF kom på besök till Gasten konstgräsplan ute vid Guldfågeln Arena.

Trots flera bra målchanser under den andra halvleken lyckades inte Kalmar FF inte få in bollen bakom duktiga Mattias Asper i Mjällbymålet. Fjolårets två oavgjorda möten i allsvenskan (0-0 och 1-1) följdes således upp med en tredje oavgjord match som slutade 0-0.

Kalmar FF gjorde helt klart försäsongens bästa match och visade stundtals upp ett bra och vägvinnande spel. Framförallt sista 45 minuterna skapade KFF en handfull chanser, där någon målchans borde resulterat i ett mål.

Nyförvärvet Kristoffer Fagercrantz från Jönköpings Södra IF svarade för en klart godkänd debut i Kalmar FF-tröjan. Även Mattias Pavic fick chansen från start och spelade 90 minuter som vänsterback. Förutom de redan nämnda förtjänar de båda mittbackarna Paulus Arajuuri och Markus Thorbjörnsson ett högt betyg.