Mattias Johansson uttagen i U21-landslaget

27 september, 2011 |

Mattias Johansson uttagen i EM-kvaltruppen mot Slovenien och Finland

Kalmar FF:s försvarsspelare Mattias Johansson blev på tisdagen uttagen i det svenska U21-landslaget som i början på oktober ska spela EM-kvalmatcher mot Slovenien på hemmaplan och Finland på bortaplan.

Mattias Johansson uttagen i EM-kvaltruppen mot Slovenien och Finland

Kalmar FF:s försvarsspelare Mattias Johansson blev på tisdagen uttagen i det svenska U21-landslaget som i början på oktober ska spela EM-kvalmatcher mot Slovenien på hemmaplan och Finland på bortaplan.

Sverige har inlett EM-kvalet på bästa sätt med dubbla segrar över Litauen, 1-0 på bortaplan följdes upp senast med 4-0 på Guldfågeln Arena i kalmar. Nu stundar två matcher med möte först mot Slovenien 6 oktober på Vångavallen i Trelleborg och fyra dagar senare match mot Finland i Åbo. Förbundskaptenerna Håkan Ericsson och Tommy Söderberg har kallat 20 spelare och i den svenska truppen återfinns Kalmar FF.s Mattias Johansson som missade de två inledande EM-kvalmatcherna på grund av sjukdom (halsfluss).

– Kul att få förtroendet igen även om jag knappt spelat på slutet. Jag hade ett snack med Håkan där jag berättade hur det låg till och min stauts, så jag är glad att jag är med och tillbaka så jag får spela fotboll igen, säger Mattias som räknar med två tuffa matcher.

– Jag har aldrig mött Slovenien så det blir ett spännande möte där jag inte har någon koll på deras nation. Finland har jag mött med pojklandslagen och de brukar vara rätt hyggliga så det kommer såklart bli två tuffa matcher, men samtidigt inspirerande och kul att få möta nya motståndare.

Slovenien leder just nu kvalgruppen på nio poäng, dock med fyra spelade matcher jämfört med Sveriges två. Finland inledde med 0-0 hemma mot Malta, men har sedan slagit Slovenien på hemmaplan och Malta på bortaplan.

– Det var skönt att starta kvalet med sex poäng, visst är Litauen ett lag vi ska slå men alla som kan fotboll vet att det inte är så enkelt att vinna dom matcherna. Vi hade lite tur med oss i bortamatchen, till hemmamötet justerade vi lite och hade fullständig kontroll. Vi kan bli ännu vassare och komma till fler avslut, det är något vi ska jobba med under den här samlingen, säger förbundskapten Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

– Samlingen som kommer nu är något av en nyckelsamling för oss. Får vi två bra resultat med oss från dom här matcherna har vi gett oss ett kanonläge att utgå från, avslutar Ericsson.

Kalmar FF:s Mattias Johansson har sedan två U21-landskamper på kontot. Två träningsmatcher mot Norge respektive Portugal.

U21-truppen mot Slovenien och Finland
Karl-Johan Johnsson Halmstads BK
Victor Noring Trelleborgs FF
Joseph Baffo Helsingborgs IF
Erdin Demir Trelleborgs FF
Mikael Dyrestam IFK Göteborg 
Pontus Jansson Malmö FF
Mattias Johansson Kalmar FF
Alexander Milosevic AIK
Astrit Ajdarevic IFK Norrköping FK 
Mervan Celik GAIS
Jiloan Hamad Malmö FF
Oscar Hiljemark IF Elfsborg
Niklas Hult IF Elfsborg 
Johan Larsson IF Elfsborg 
Oscar Lewicki BK Häcken
Ivo Pekalski Malmö FF
Samuel Armenteros Heracles Almelo
Viktor Claesson IFK Värnamo
John Guidetti Manchester City FC
Rasmus Jönsson Vfl Wolfsburg

U21 EM-kval – Grupp 2
6 oktober 19.20
Vångavallen, Trelleborg
Sverige-Slovenien
Övrig match i gruppen 7/10: Malta-Ukraina

10 oktober 18.00 (19.00 lokal tid)
Veritas Stadion, Åbo
Finland-Sverige
Matcher i gruppen 11/10: Malta-Litauen

Annons