Melker Hallberg från start i svensk seger

21 september, 2011 |

P16/95-landslaget öppnade EM-kvalet med 3-0-seger mot Moldavien

Kalmar FF:s Melker Hallberg är i Moldavien med P16/95-landslaget för kvalmatcher mot Moldavien, Bulgarien och Georgien till nästa år U17-EM. På onsdagen inledde Sverige med match mot värdnation Moldavien och blågult fick bästa tänkbara start efter 3-0-seger på City Stadium i Vadul lui Voda utanför Chisnau. Kristoffer Olsson, Arsenal FC och Christian Kouakou från AIK gjorde den svenska målen.

Melker Hallberg fick förtroendet i den svenska startelvan och spelade drygt en timme som högermittfältare innan han byttes av till förmån för Robert Mirosavic från Helsingborgs IF.

Sverige gick fram till en 2-0-ledning i paus. Kristoffer Olsson inledde målskyttet med ett distansskott efter en halvtimme, och fyllde på med 2-0 tio minuter senare. Mittfältaren, tidigare i IFK Norrköping, var planens bästa spelare och låg även bakom 3-0-målet då han assisterande Christan Kouakou som fastställde slutresultet i inledningen på andra halvlek.

Tidigare under dagen vann Georgien mot Bulgarien som är Sveriges nästa motståndare i gruppen. Mötet med Bulgarien spelas på fredag klockan 11:00 svensk tid.

Ettan och tvåan i gruppen går vidare till vårens andra EM-kvalomgång (Elite Round), även de två bästa grupptreorna tar sig vidare (tretton kvalgrupper totalt).