Melker Hallberg vinnare i Elite Round

24 mars, 2012 |

Melker Hallberg spelade hela matchen när Sverige besegrade Schweiz med 2-0 i U17 Elite Round

Det svenska P17/95-landslaget fick på lördagen en bra start på Elite Round som avgörs i Frankrike. Muamer Tankovic (Fulham FC) gjorde båda målen när Schweiz besegrades med 2-0 (2-0), trots spel med en man mindre stora delar av andra halvlek.

Kalmar FF:s Melker Hallberg (nummer 9 på ryggen) fick förtroendet av förbundskaptenen Magnus Wikman i startelvan och spelade hela matchen på det svenska mittfältet.

Det svenska P17/95-landslaget har fått en perfekt start på EM-kvalet (Elite Round) som spelas i Frankrike. På lördagen besegrades Schweiz med 2-0 efter två mål av Muamer Tankovic, till vardags i engelska Fulham FC. Båda målen föll i den första halvleken, det första efter fem minuter och det andra efter tjugo minuter. Sverige hade sedan flera bra lägen att göra ytterligare mål i en halvlek där Sverige taktiskt fick Schweiz dit man ville ha dom.

I andra halvlek åkte Sverige på en utvisning när mittbacken Melek Iskander (IFK Göteborg) fick syna sitt andra gula kort. Trots det lyckades inte Schweiz skapa så mycket i chansväg och enligt den officiella statistiken bokfördes laget inte för ett enda skott mot det svenska målet. Sverige lyckades krypa ytor och med hårt slit i samtliga lagdelar kunde man kvittera ut EM-kvalet första seger mot ett Schweiz som rankas som ett av europas bästa lag på juniorsidan.

– Jag tycker att vi gör en riktig krigarmatch. Vi inleder matchen bra och spelar bra, sen får vi en utvisning i andra halvlek. Men trots det håller vi ihop laget och vinner. För egen del är jag klart nöjd, säger Melker Hallberg efter matchen.

Första hundret är nu avklarat och på måndag eftermiddag väntar Italien med avspark klockan 15:00. Ett Italien som tidigare under dagen förlorade mot storfavoriten Frankrike med 1-0.