Ny seger i Turkiet

14 mars, 2011 |

Ricardo Santos tvåmålskytt när Kalmar FF besegrade FC Torpedo Zhodino

Trots dröminledning av Kalmar FF på matchen lyckades Torpedo Zhodino kvittera till 1-1 innan paus. Det sista ordet var inte sagt och med halvtimmen kvar satte Ricardo Santos segermålet när han nickade in en hörna.

Kalmar FF startade dagens möte med vitryska FC Torpedo Zhodino i Belek starkt och i den 21:e minuten gav det utdelning. Ett ledningsmål signerat Ricardo Santos som efter en lång utspark av Zlatan Azinovic kunde överlista den vitryska målvakten med en perfekt lobb.

Torpedo Zhodino gav svar på tal direkt med en kvittering tio minuter senare. Ett snyggt vitryskt anfall som avslutade med ett distint avslut i Azinovics långa hörn.

Ricardo Santos hade sedan två bra lägen före paus att på nytt ge Kalmar FF ledningen. Det första på framspelning av anfallskollegan Besnik Rustemaj som tvingade den vitryska målvakten till en bra räddning. Den andra chansen kom i den 35:e minuten där Santos avlossade ett skott utifrån som avvärjdes av en täckade back.

Andra halvlek blev betydligt sämre än den första. Målchanserna var lätträknade i värmen där tempraturen uppgick till 22 grader. Men halvleken skulle dock bjuda på ytterligare ett mål från Kalmar FF. Och återigen skulle Ricardo Santos presentera sig när han efter en timmes spel nickade in en hörna slagen av Hampus Bohman.

Torpedo Zhodino bästa chans till en kvittering kom med kvarten kvar. Detta efter en trasslig situation i straffområdet där KFF-försvaret inte lyckades rensa bort bollen som vitryssarna till sist lyfte upp i ribban.

Kalmar FF tog därmed sin andra seger nere på träningslägret i Turkiet. På onsdag flyger truppen hem till Sverige igen och dagen efter väntar ny träningsmatch då den allsvenska nykomlingen IFK Norrköping står för motståndet på Nya Parken.

Giles Stille efter matchen:
– Vi gör en bra prestation där vi är disciplinerad hela matchen. Jag är också nöjd med att vi är fokuserade mot ett lag som skapar en hel del målchanser och samtidigt får ny energi med sina byten i andra halvlek. Roligt för Ricardo att göra två mål även om det här i första hand var en kollektiv prestation.

– Det var viktigt att många spelare fick en match i kroppen. Att samtliga också genomför matchen på ett bra sätt i värmen var positivt. Vi förtjänade att vinna den här matchen.