Oavgjort för U 19

12 september, 2015 |

Kalmar FF spelade 0-0 mot Assyriska i U 19 Allsvenska Norra.

Med tanke på tabelläget – Kalmar FF är tvåa och Assyriska näst sist – var resultatet en besvikelse. 

Men utifrån omständigheterna var prestationen bättre än resultatet.

Kalmar FF spelade 0-0 mot Assyriska i U 19 Allsvenska Norra.

Med tanke på tabelläget – Kalmar FF är tvåa och Assyriska näst sist – var resultatet en besvikelse. 

Men utifrån omständigheterna var prestationen bättre än resultatet.

– Det är ju en klyscha, men vi jobbar med utvecklingen. Vi vill alltid vinna matcherna vi ställer upp i, men i U 19 har vi flera variablar att ta hänsyn till. Mot Syrianska var det delvis ett ”nytt” lag som vi spelade med. Exempelvis debuterade Olle Lindqvist (född 1999 och son till KFF-legendaren Håkan Lindqvist) och Diako Eliassi gjorde sin första hela match i U 19, säger Henrik Rydström, tränare.

Den nykomponerade backlinjen hade till en början problem med Assyriskas fysiska fotboll. Som ofta handlade om långa bollar upp till anfallslinjen och väl där böka och stöka. På så sätt vaskade Assyriska fram sina chanser. Men John Håkansson i KFF-målet avvärjde varje försök skickligt.

Samtidigt spelade Kalmar FF sitt vanliga kortpassningsspel. Och när det utfördes rappt och snabbt hann inte hemmalaget med och Kalmar FF tog sig fram till fina målchanser. Som bommades.

Men när passningsspelet fastnade på samma yta kunde aggressiva Assyriska-spelare vinna bollen och matchbilden blev då böljande.

– Matchen påminde en hel del om hur det kan se ut när ett allsvenskt lag möter ett lag från en lägre division i Svenska cupen. Och där laget från den lägre divisionen hela tiden spelar på gränsen för att hinna med. Det påverkade givetvis matchbilden och det blev raggarfotboll, säger Rydström. 

Som såg fördelar med det.

– Det gör att mina spelare lär sig att de måste spela snabbare för att inte fastna i ett ständigt närkampsspel.

I andra halvlek hanterade Kalmar FF gästernas offensiv mycket mer kontrollerat. Det var sällan Assyriska kunde ha ett etablerat spel inne på KFF:s planhalva. Å andra sidan hade Kalmar FF en tendens att köra fast centralt utanför hemmalagets straffområde.

Kalmar FF fortsatte emellertid att vara spelförande och stundom skapa klara målchanser. Som återigen missades. I slutskedet av matchen kom emellertid Assyriska tillbaka och lyckades, när gästerna klev framåt i jakt på ett segermål, kontra sig till två riktigt vassa lägen.

– Hade vi haft otur hade vi förlorat. För det fanns perioder i matchen då vi hamnade fel i positionerna och bjöd på ytor. Samtidigt, utifrån omständigheterna, stod vi upp riktigt bra. Försvarsspelet blev allt bättre och trots att vissa spelare har haft ett tufft schema den senaste tiden bet man ihop och körde hela vägen in, säger Rydström och lägger till:

– Det är något vi gjort bra hela året. Vi har inte tyckt synd om oss själva. Vi åker buss över hela norra Europa, vi spelar på planer som ska föreställa konstgräs, men som mer ser ut som filtmattor, men killarna kliver ur bussen och springer ut på filtmattorna och spelar sitt spel, vårt spel och gnäller aldrig. Det är vackert.

 

Startuppställning:

 

John Håkansson

 Olle Lindqvist, Adel Ziarat, Diako Eliassi, Giga Chkheidze.

Hampus Larsson, Carl Johansson, Adam Hellborg, Elie Kouakou.

Oskar Engström

Isak Magnusson.

 

Byten:

 

Hampus Larsson ut 60:e, Gabriel Tunsäter in.

Oskar Engström ut 65:e, Ylie Podrincaku in.

Annons